Tényleg ennyi alkohol is árthatna?
Kedves első válaszoló! Azért nem gondolnám, hogy egy baba nem "alkoholérzékeny".
Mivel kiválasztódik az anyatejben, nem érdemes kockáztatni. Végül is ez nem létszükséglet az anya számára. :-)
Szoptatás alatt sokkal kevesebb fajta gyógyszert lehet szedni, mint terhesség alatt. (Én legalábbis így tapasztaltam.)
Azt ide írnám még, hogy ha iszol picit, érdemes este, amikor a pici már alszik, és tudod, hogy csak pár óra múlva kel fel. A többit meg leírtam.
A gyógyszerekről egyébként annyit, hogy a legtöbbet lehet szedni, csak körültekintően. A recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókat ritkán nyugodtan lehet bevenni ( ibuprofen és paracetamol), nagyon kis mértékben kerül a tejbe, adrenalin, inzulin stb pl egyáltalán nem megy át. Az antibiotikumok általában tényleg nem szedhetők, de vn köztük olyan, ami leírások alapján nem jelent kockázatot. Ezeket egyébként is legtöbbször feleslegesen írják fel.
Amit semmiképpen ne, az a cigi, kábítószerek ( de szerintem ez egyértelmű), illetve vannak gyógyszerek, amiket egyáltalán nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!