Most mi történhetett?
babám 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát és napközben is 4 óránként kért enni. Tehát szép rendben ment minden. De most 2 hete minden felborult és megint teljes káosz az életünk, mint a legelején. Napközben nem elég neki a tejem, pedig ugyan úgy eszem, iszom. Éjszaka pedig ismét felébred egyszer enni, még akkor is ha vacsira tápszert is kapott.
Mitől lehet ez a változás?
A lányom 4 hónapos korában végre átaludta az éjszakát.
Most 6 hónapos, van, kb 2 hónapja, éjjel 2x kel (mint ma is), sokszor felsír. Én a fogéra tippelek, legalább van valamire fogni:-))
Van, hogy egyszer kel éjjel, van, hogy kétszer és néha előfordul, hogy alszik reggelig, na ez alegritkább.
Pedig tegnap este is jól teleette magát, a cicimen elaludt, tehát valószínű, hogy jóllakott, mégis felkelt és ha már felébred, akkor neki "enni kell", máskülönben ordít, mit akit nyúznak.
Eddig csak cicizett, pár napja eszik gyümölcsöt.
Sok oka lehet az éjjeli ébredésnek: növekedési ugrás (6 hetes, 3 és 6 hós korban), fogzás, frontok, később a levelási szorongás..
Tényleg elég idegesítő tud lenni, hogy nem tudod a pontos okot, mégis azt javaslom, hogy ne aggódj ezen túlzottan. (Azt mondjuk érdemes lehet végiggondolni, hogy történt-e valami külső változás/változtatás (pl. baba átköltöztetése), ami miatt így reagálhat a babád, mert akkor megvan az esetleges megoldás.) Az esetek többségében az anyuka sose vagy csak jóval később tudja meg/jön rá, hogy mi volt anno a gond. A tapasztaltabb anyukák, mint jómagam is, azt látjuk hosszútávon, hogy általában nem érdemes komolyabban keresni az okokat. Gondolj bele, attól, hogy tudod, hogy a babád pl. fogzik, még ha enyhíted is a fájdalmát, nem tudod garantálni, hogy ne ébredjen fel éjszaka.. Szóval nem az okkeresés a lényeg, hanem a megoldás, ami mindig ugyanaz: reagálj a babád jelzésére. Ha nappal többet kér szopit és éjjel is szeretne megint, hát adj neki nyugodtan. Rosszat ezzel nem teszel, sőt, és előbb-utóbb elmúlik a kaotikus időszak (aztán majd jön idővel a következő ;). Nyugodj meg és lazíts, amennyire csak tudsz és továbbra is elégítsd ki a babád (folyton változó!) igényeit. :)
Ha úgy érzed hogy kevés a tej szoptass gyakrabban,pár nap múlva alkalmazkodik a tej is a megnőtt igényekhez.Nehogy a pótlás miatt cumizavaros legyen!
Előző voltam.
A foga talán még nem jön...bár ki tudja. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy 3 hónapos múlt... tehát elég rövid ideig tartott a rend. A fejlődési ugrásról úgy tudom csak néhány napig tart. Most van, hogy 2 óránként cicizik, de napjában van, hogy 2 alkalommal is pótolnom kell neki. :( Fejek is, hátha szaporodik majd a tejem, de eddig semmi.
Az éjszakai ébredést azért nem értem, mert pl. tegnap este tápszert is kapott, el is aludt szépen, jóllakott, és mégis hajnali 3-kor megint kajás volt. :(
De köszi a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!