Milyen sűrűn szoptattok? Tapasztalatokat tudtok irni? (Bővebben lent)
2,5 hetes a babám, és nlha nagyon nemt udom milyen sűrűn szoptassam. Mindenki mást mond. Tapasztalatok érdekelnének. Keltsem 3-4 óránként vagy ne? délelőtt alszik, délután néha a 2 órát is alig birjuk ki cici nélkül. Jó ez igy? Este nyűgős, úgy érzem nem elég neki a tejem. Elalszik aztán felriad. Aztán éjfél körül elalszik és alszik 5-6 órát. Légyszi irjatok tapasztalatokat, mert nagyon nem tudom mit csináljak. A tejem talán elég alapvetően csak az egyik cicimben kevesebb van. De a másik még birja:)
Köszi a segitséget!
Igény szerint szoptasd. Délután ált. gyakrabban kell, mert készülnek az éjszakára a babák is. Ne keltsd fel enni, tudja ő azt hogy mikor éhes. Este minden baba nyűgösebb. Elfáradnak a sok információtól ami érte őket. Ezt a kérdést én tettem fel 1 hónapja mert teljesen tanácstalan voltam. Babám képes volt 8-tól 10-ig este sírni. Azt hittem kevés a tej. Kiderült hogy olyan fáradt, hogy nem bír már szopcsizni, türelmetlen. Azóta este 8-ra ágyban van, van hogy már fél 8-kor alszik. Szépen alszik hajnal 1-ig 2-ig, és akkor eszik ismét. Sokszor az utólsó evés napközben 6-kor van, lefekvés előtt se kér. Ja és azóta se kell tápszer, szépen fejlődik. Sok sikert és türelmet a babóhoz!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Kedves utolsó válaszoló!
De nálunk nem alszik el. Már két napja nap közben sem nagyon alszik. Nem tudom mi lehet a baj. Hogy altatod? Mikor fürdeted? evés után mennyivel? Köszi a segitséget!
Én esti etetés előtt fürdettem,és utána volt a szopi amibe jól bele is aludt.
Nekem is bőven ébredt még ezután éjjel is 3 óránként, egészen féléves koráig. 2,5 hetes anyatejes baba az teljesen jó ha éjféltől 5-6 ig alszik!!!
A legtöbb baba éjjel is tartja a 3 órás ritmust kb.mert az anyatej nagyon hamar megemésztődik.
Az én fiam is estére tiszta nyügi volt mindig, nem segített a szoptatás rajta olyankor..
Én azt vettem észre h eleinte egyszerüen annyira érzékeny egyes babák idegrendszere a külvilágra hogy mig az meg nem érik nekik addig sajnos vannak ilyen látszólag ok nélküli sírásos időszakok.
Én sem kelteném fel enni az tuti! De be is áll ez neki, hogy mikor éhesebb, mikor kér többet.
Nem kell idegeskedni, mert az csak árt. :) Saját tapasztalatból mondom, hogy IGÉNY SZERINT SZOPTASS! Nekekm is mindenki mást mondott, az orvos meg a védőnő veszekedett velem a 3-4 órás etetések miatt. Amikor megpróbáltam átállni rá, kishíjján elapadta tejem! Nem kell felkelteni a babát, ő tudja mikor éhes, jelezni fog. :) Nálunk is délelött nyugisabb, délután estefele, nyűgösebb, sűrűbben kér enni.
Este amúgy lehet lánc szopizást csinálni, hogy feltankoljon éjszakára. :)
Ne hallgass, csak az ösztöneidre, akkor adj ennia picinek, amikor kéri. :) Nem árthastz neki. :)
3 hós baba anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!