Kézi vagy gépi mellszívó ajánlott inkább? Tapasztalatok érdekelnének főként.
Első babám lesz, és 2 nap alatt másodszor hallom nem olyan rég szült mamától, hogy ne kézit vegyek, mert csak az elektronikus kéri meg, és rögtön azzal kezdjem.
Eddig úgy voltam vele, hogy kézit veszek mindenképp,az is elég drága, de ez most elbizonytalanított.....
Szia,
én is a gépit ajánlom. Én Medelát használtam, nagyon jó volt, a kézitől nem mindenkinek jön le, és soktól hallottam hogy begyulladt az ínhüvelye. A gépi nagy segítség.
Értem....úgy néz ki akkor gépi lesz mindenképp.
Milyenek léteznek egyáltalán......most írtad, hogy Medela, én ismerem még az Avent-ot.....?
Szia! Nekem az avent kézi változata jött be, nem éreztem fárasztónak, 5 perc alatt lepumpáltam vele 200-250 ml-t. De hasonló a Medela kézi mellszívója is. Szerintem mindenképp ezek közül válassz, nehogy chicco-t, mert az a tipikus kézi, kicsit elkapja a vákuumot, aztán nyomd ki saját magadnak, fröcsköl mindenfelé, csak láttam a kórházban a használatát, de nem tartottam higiénikusnak.
ÉS amit én még mérlegeltem, hogy az aventes mellszívóval rögtön cumisüvegbe, vagy anyatej tároló edénybe tudtam fejni, így szinte teljesen megőrzi a sterilitását, persze függ az edény fertőtlenítésétől.
Szerintem először vegyél egy kevésbé drága kézit. Ha elönt a tej a szülés után, még mindig ráérsz venni drága elektromosat. Lehet, hogy feleslegesen vennéd meg.
Én azért drukkolok, hogy legyen sok tejed.
Nekem amúgy sima kézi Medela mellszívóm volt, és remekül elfejegettem vele jópár hónapig, minden gond nélkül.
Üdv
Az én babám koraszülött volt, és már 3. hónapja fejek. Az első 3 napban azt ajánlották, hogy csak kézzel próbálkozzak, majd áttérhetek a mellszívóra. Nekem Aventes kézit hoztak be, nagyon jó volt és ez nem csak az én véleményem, bár akinek volt teje az a sima pumpással is gyorsan le tudott fejni. Már most Medela elektronikus van, valahogy kiállt a kezem :)
Ha szoptatni akarsz, akkor szerintem ne verd magad felesleges költségekbe, ráérsz akkor venni/vetetni ha tényleg muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!