Mit csináljak? Valószínűleg eldugult az egyik cicimben a tejcsatorna. Van benne 2 nagy csomó ami fáj. Próbáltam maszírozni, fejni, de semmi, csak fáj. Mennyi idő alatt rendbehozni?
Szia! Van rá egy tök jó krém: Garmastan!
Én szopizás előtt, ha volt csomóm, azzal jól bekentem, megmasszíroztam. Egy picit előre lefejtem, aztán kezdtünk el szopizni, de közben még én is segítettem neki egy kis masszírozgatással. A lényeg, hogy alkohollal jól törölgesd le a krémet, nehogy maradjon rajta egy pici.
Nálunk ez bejött, de szegénykémet ilyenkor mindíg (kb2-3 szor fordult elő) kicsapta a tej, mivel sűrűbb, erősebb volt a normálisnál! Kb. 2-3 nap alatt múlt el teljesen a csomóm.
Hideg vizes borogatást én úgy tudom nem szabad, mert ugyan elmúlik tőle a csomó, de a tej is elapadhat!
A Garmastan a mellbimbón esetleg keletkező seb ápolására való, nem attól múlt el a csomód :-))
A gyerek tudja a legjobban eltüntetni a csomót, ugyanis ő simán ki tudja szívni (ha akarja). Ha eléggé éhes és ha eléggé sokáig hagyod enni, akkor ki fogja szívni onnan is a tejet. Masszírozással segítheted a dolgát. Akár kaja közben is masszírozd.
Azzal is segíthetsz, ha olyan pózban eteted, hogy az alsó ajka legyen a csomó irányában, mert olyan a technikájuk, hogy az arrafelé lévő csatornákat ürítik ki először. Nem írtad, merre van a csomó, de biztos ki tudsz találni egy jó pózt!
Szia, tudom hogy nagyon fáj de muszáj kimaszírozni mert csak rosszabb lesz.. nekem múlt héten lett egy csomó, egész nap masszíroztam, abból szoptattam sűrűbben, a baba szívta ki végül(nagy megkönnyebbülésemre) szóval masszírozd amikor csak tudod (akár meleg víz alatt)+ szopizás remélhetőleg hamar kimegy
Üdv: 3 hós baba anyukája
Amíg a babád szívja, te nyomd, simogasd lefelé a csomót.
Ha nem megy, akkor még szopi után a mellszívóval is nekiállhatsz, vagy este a párod masszírozza.
Én ez utóbbit azért szerettem, mert magamnak nem nyomom annyira, mert fáj, ő viszont nem érzi és hajlamos megnyomni jobban.
(nővérek így csinálták anno a kórházban az anyukáknak, ha "dugulás" volt)
Köszi a válaszokat.
ŰBevált, hogy a babát olyan pózban tettem a cicire, hogy az alsó ajka legyen a csomó felöl, első próbálkozásra kijött az a csomó, aztán minden újabb szopinál azzal a cicivel kezdtem, hogy hagy dolgozzon rajta a kisfiam. Este zuhanynál alaposan kifejtem. Érdekes, hogy kézzel jobban ki tudtam fejni, mnt a kézi pumpával. Nem is gondoltam volna.
Szülés után jóó darabig több pózban szoptattam, aztán szépen elmaradt a változatosság és maradt a hagyományos, nem is tudom miért. Azt hiszem újra visszaszokom a változatos pózokra.
Köszi a válaszokat,
10 hetes kisfiú anyukája
Én is nagyon sokat szenvedtem tejcsatorna elzáródással. Aztán rájöttem, hogy nem jó a szoptatási pozícióm. A bal cicimbe állandóan csomó volt, sárga pötty is volt rajta. Amikor kipukkant ez a pötty, akkor védőnőm tanácsára, mindíg borvizzel törölgettem. Ez tök jól helyre is rakta. Fertőtlenítette úgymond. Most már, ha a jobb ciciből etetek - én mindíg fekfe szopiztatok - akkor a bal cicimet szintén a jobb oldalról adom Neki oda. Kicsit kényelmetlen ez a póz, de azóta semmi bajom nincsen. Szóval, ha fekve szopiztatsz, próbáld meg. Megéri.
Öt hónapos kisfiú anyukájat (első babás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!