Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, ha már csak ennyit...

Normális, ha már csak ennyit szopizik?

Figyelt kérdés
Kislányom 5 és fél hós. Már korábban elkezdtük a kóstoltatást és mostanra ott tartunk, hogy napközben már nem is nagyon eszik tejcsit, csak reggelire és vacsorára meg éjszaka egyszer. Napközben csak annyikat, hogy a szomját oltsa. Tízóraira és uzsira gyümölcs, délre pedig bébiételt kap (sajnos amit én főzök neki, nem eszi meg). Normális ez így és csak nekem rossz, hogy már nem kér annyi tejcsit?
2012. nov. 19. 07:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát ez egy összetett dolog.

Egyrészt elkezdted hozzátáplálni, ennek logikus következménye, hogy fokozatosan kevesebbet szopik.

Másrészről az 5 hónap körüli korra jellemző, hogy a babákat annyira elkezdi érdekelni minden, hogy a szopizás időtartama a lehető legrövidebb, igyekeznek gyorsan és intenzíven szopni, hogy "több idő maradjon másra" (Ez olyan, amikor Te intenzíven dolgozol, és csak bekapsz egy szendvicset közben).

És végül ott a fogzás, ami lassacskán indul (vagy már el is indult), így ha fáj az ínye, akkor is előfordulhat átmenetileg a kevesebb cici. (Bár a kanál elutasítása ugyanúgy jellemző lehet.)

Sok baba ilyenkor éjszaka kapcsol intenzívebb szopizásra a fent leírtak miatt.

A legkisebb nekem is pont ennyi idős.

Ha nem látnám, milyen jól fejlődik, én is azt gondolnám, hogy "alig eszik ez a gyerek".

(Igaz, én még nem táplálom hozzá.)

2012. nov. 19. 08:15
 2/2 xStefix ***** válasza:

Hát abból, amit leírtál, normális, illetve úgy mondanám, ez a várható következménye. Korán kezdted a hozzátáplálást és lehetséges, hogy kicsit gyorsan is haladtál vele. ?

De ha a szoptatásra vonatkozó ajánlásokat nézzük, akkor már nem normális, vagy inkább nem így javasolt csinálni. A javaslatok szerint 1 éves korig az anyatej legyen a baba fő tápláléka. Ettől ti, úgy tűnik, már elég messzire kerültetek.

Nem tudom, gondoltál-e arra, hogy ezt visszafordítsd, illetve nem is biztos, hogy nagyon vissza lehet állítani a dolgokat, részben, mert a kislányod se fog már hirtelen többet szopizni (legalábbis nem valószínű).

Te mit szeretnél tulajdonképpen? Fenntartani a szoptatást, ezt a tejmennyiséget, amíg még sikerül?

2012. nov. 19. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!