Normális, ha már csak ennyit szopizik?

Hát ez egy összetett dolog.
Egyrészt elkezdted hozzátáplálni, ennek logikus következménye, hogy fokozatosan kevesebbet szopik.
Másrészről az 5 hónap körüli korra jellemző, hogy a babákat annyira elkezdi érdekelni minden, hogy a szopizás időtartama a lehető legrövidebb, igyekeznek gyorsan és intenzíven szopni, hogy "több idő maradjon másra" (Ez olyan, amikor Te intenzíven dolgozol, és csak bekapsz egy szendvicset közben).
És végül ott a fogzás, ami lassacskán indul (vagy már el is indult), így ha fáj az ínye, akkor is előfordulhat átmenetileg a kevesebb cici. (Bár a kanál elutasítása ugyanúgy jellemző lehet.)
Sok baba ilyenkor éjszaka kapcsol intenzívebb szopizásra a fent leírtak miatt.
A legkisebb nekem is pont ennyi idős.
Ha nem látnám, milyen jól fejlődik, én is azt gondolnám, hogy "alig eszik ez a gyerek".
(Igaz, én még nem táplálom hozzá.)

Hát abból, amit leírtál, normális, illetve úgy mondanám, ez a várható következménye. Korán kezdted a hozzátáplálást és lehetséges, hogy kicsit gyorsan is haladtál vele. ?
De ha a szoptatásra vonatkozó ajánlásokat nézzük, akkor már nem normális, vagy inkább nem így javasolt csinálni. A javaslatok szerint 1 éves korig az anyatej legyen a baba fő tápláléka. Ettől ti, úgy tűnik, már elég messzire kerültetek.
Nem tudom, gondoltál-e arra, hogy ezt visszafordítsd, illetve nem is biztos, hogy nagyon vissza lehet állítani a dolgokat, részben, mert a kislányod se fog már hirtelen többet szopizni (legalábbis nem valószínű).
Te mit szeretnél tulajdonképpen? Fenntartani a szoptatást, ezt a tejmennyiséget, amíg még sikerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!