Mitől lehetne több tejem? Tejserkentő ételek, italok?
A fiamnál a létező összes ilyet kipróbáltam, tejserkentő teák, kapszulák, homeos bogyók, fejtem mint állat, stb. stb. Aztán utánaolvasgattam, és rájöttem, hogy a legjobb szaporító a baba, így leszoktam mindenről, és a fiamat "használtam" szaporításra:) Ez bejött, annyira, hogy a lányomnál már eleve bele sem kezdtem praktikákba, hanem ahányszor hajlandó volt szopizni, cicire tettem.
Ha megy, akkor ezt kipróbálhatnád te is, mert nálunk nagyon bevált:)
A tej leginkább szoptatás közben termelődik, nem közötte. Amikor reggel túltelítődik, akkor csak a tárolt tejmennyiséget érzed, ez viszont az egyszeri adag kisebbik része. Minél gyakrabban szoptatsz, annál több fog aktuálisan megtermelődni (és tárolódni nyilván kevesebb). Normális, ha idővel felpuhul a mell, ez azt jelenti, hogy éppen elég a tejed.
Ne aggódj, kint is elég lesz a mennyisége, csak annyiszor szoptass, ahányszor a babád jelzi.
A mellben maradó tej felszívódik, valamint az "ürülés" elmaradása azt az üzenetet küldi a kisagynak, hogy nem kell termelni, hiszen úgysem kell senkinek(ezért- az ürülés hiánya miatt- lehet reggelre teltebb a mell, nem azért mert "állásban" termelődik a tej:). Tehát ez fordítva is igaz, ha több tej ürül, több serkentő üzenetet kap a kisagy, több tej termelésére buzdítva a tejmirigyeket, hiszen szükség van a tejre, termelni kell:).
A kiegészítő dolgok jók lehetnek, bár(zárójelben, magánvélemény) szerintem ez inkább pszichés(édesanya megnyugszik mert tesz "valamit" a tejért, ergo nem dolgoznak a stresszhormonok, nem akadályozzák a tejtermelést). Konkrét fiziológiás hatása a tejtermelésre a babának, a mellbimbó ingerlésének, a tejcsatornák minél többszöri ürülésének van:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!