Mikor kell a tejszaporító teákat elkezdeni?
Alapvetően szerintem ha egészségesen és változatosan táplálkozol, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, akkor nincs rá szükség. Ha a tejed nem lövell be a 3-4. nap végéig, akkor érdemes elkezdeni, de túlzásba nem szabad vinni, mert hasfájást okozhat a babánál az édesköménytartalom miatt, napi fél liternél többet ne igyál.
Ha belövellt a tej, onnantól az igény szerinti szoptatás a legjobb tejserkentő, egyéb eszközhöz nyúlni a növekedési ugrások idején érdemes, (3, 6 hetes, 3, 6 hónapos) amikor a baba gyakoribb, akár fél óránkénti-óránkénti mellre kéretzkedéssel jelzi a tejszaporítás időszerőségét.
Amíg nem lövell be a tejed szülés után, semmiképp ne kezdd el, mert (ha nálad éppen hat,) úgy bedurranhatsz tőle, hogy nagyobb bajt csinál, mint hasznot.
Nem mindenkinél válnak be ezek a teák egyébként, ezt ki kell tapasztalni. Ha mindketten bírjátok és neked ízlik, akkor ihatod folyamatosan is, bár azért elég drága mulatság lehet. Én anno Laktoherbet ittam, mostanság 500 Ft fölött jár egy doboz....
Ha csak tejszaporításra innád, akkor addig, amíg tényleg szükséged van rá, utána lehet szüneteltetni. Váltani akkor javasolt, ha valamiért nem bírjátok.
És végül, egyszerre csak egyféle "csodaszert" használj, mert befolyásolhatják / csökkenthetik egymás hatását.
De, azt tudd, hogy elegendő tejed nem a teáktól vagy más bogyóktól lesz. A kulcs a helyes szoptatási gyakorlat, ami leginkább igény szerinti és kizárólagos szoptatást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!