Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Attól több lesz a tej ha...

Attól több lesz a tej ha óránként szopik?

Figyelt kérdés
vannak olyan napok hogy óránként eszik egy keveset a babám.és persze hogy nem bír ki 3 órát.csak gondban vagyok hogy melyik cicire is rakjam.ráadásul puhának isérzem a melleimet.lehet nincs is benne?az elején jól megindul a tejem,akkor köp is ki belőle de utánna már csak kinlódik.annyira unom már így a szoptatást.sosem jövünk bele.6hetes a babám.és nem hiszem hogy növekedési ugrás,mert egy héten többször is vannnak ilyen napjaink.
2012. nov. 11. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem. A bevitt folyadéktól, minőségi élelmiszertől lesz. Mérd az etetésekkor.
2012. nov. 11. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Hát első, nincs igazad. A gyakori mellre tételtől és a mellen töltött időtől lesz több a tej, nem attól változik a mennyisége, hogy mit eszik vagy iszik az anya (kivéve az extrém eseteket: fogyókúra, egyoldali táplálkozás, stb). A babák nem csak az evés miatt kérik a cici: nekik ez megnyugvást jelent. Gondolj csak bele, a pocakodban 24 órát veled volt, most elvárják tőle, hogy x óránként egyen y percig .... Kissé abszurd. Figyelj a jelzéseire, ne add fel, változni fog hidd el, az első 6 hét a legnehezebb, a következő 6 kicsit könnyebb, és majd 3 hónapos kora után lesz igazán könnyű. 4 hónapos szopis baba anyukája
2012. nov. 11. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én születtem, engem a kórházban mindig megtömtek, így 0 ml szopással jöttünk haza. Anyukám nem adta fel, és óránként mellre tett, így viszont gyönyörűen megjött a teje, egy éves koromig kizárólagosan szoptatott (utána is tudott volna, csak én nem kértem, és csak egy éves koromtól voltam hajlandó mást is enni). A legtöbb tej a szoptatás ALATT termelődik, ezért is jó a gyakori mellre tétel.
2012. nov. 11. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
ugy termelődik ha "látja" a szervezet hogy van kereslet...minél több a kereslet annál jobban termelődik egyszer csak beáll
2012. nov. 11. 18:15
 5/6 anonim ***** válasza:
30%

Le leszek pontozva, de amikor nálunk óránként kérte a cicit a babám, azért volt, mert nem volt elég a tejem.

Nyilván mellre tettem, de hiába szoptattam óránként, ha nem volt mit... Annak meg nincs értelme szerintem, hogy óránként pár ml-t kapjon: nem lesz sem nyugodt, aludni sem tud, ha éhes.

Adtam pótlást alkalmanként, így volt ideje a mellemnek is "szusszannia", míg a babám megint megéhezett pár óra múlva, és lett benne tej is, hisz korábban érte elég inger.

2012. nov. 11. 20:32
 6/6 xStefix ***** válasza:

Ha én egyik nap többször szoptatok, másfél nap múlva máris több a tejem. 5 hónapos a fiam, de csak 2 hete szopik 2 óránként, eddig nappal óránként kérte...

Kérdező, mindig lesznek olyan napok, amikor a babád többet akar szopizni! Nem feltétlenül azért, mert épp éhes, lehet, hogy csak nyűgösebb, fáj valamije, stb. Nem baj ez, mert a szopival nyugtatja is magát és ez így a legjobb! Engedd neki, hogy ezeken a zizisebb napokon többet legyen veled/rajtad, hidd el, ő is kiegyensúlyozottabb lesz és a tejed is több lesz tőle.

A tejtermelés nagyon rugalmasan működik, mindig az igényeknek megfelelően. Csak ne nyúlj bele kívülről (időhöz kötéssel, cumival, üveggel, pótlással), mert akkor esélyes, hogy megakad a dolog és előbb-utóbb valami probléma lesz belőle.

2012. nov. 12. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!