Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha éjszaka a középső (hajnali...

Ha éjszaka a középső (hajnali két óra) kihagyom és helyette teát adok csak neki az butaság? A kórházban így csinálták.

Figyelt kérdés

#éjjeli_szoptatás
2012. okt. 31. 10:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
xStefix lenne hozzád egy kérdésem, bocs az off-ért: a kisfiam, mint fent írtam 4 hónapos lesz pár nap múlva. Szépen hízik, az első 3 hónapban kb 900 grammot, most a 4. -ben valamivel kevesebbet (kb 500-600 körül). Általában 7x szopizik, van, hogy 6x, ha egy éjszakai kimarad. Igény szerint szoptattam/szoptatom, de jó ideje szinte pontosan 3 óránként kér (van hogy 3,5) 2-3 napja 10 perc alatt letudja a szopit és jókedvűen röhög rám....Érzem, hogy iszonyat szívja és nyel, de egy csomó helyen olvastam, hogy minél gyakrabban és hosszabb ideig legyen cicin....nem kell tartanom attól, hogy csökken a rövid ideig tartó szopizástól? Vannak szopik amik 3/4 órát is eltartanak, hagyom, addig legyen cicin ameddig akar, ha nagyon bealszik (ha megmozdítom felébred) böfiztetem és megpróbálom visszatenni már nem kér. Jó kedvű kiegyensúlyozott baba, éjjel alszik 9-2-ig vagy 4-ig és ettől függően kér 6 körül, de ilyenkor visszaalszik vagy 8 körül....picit aggódok, bár érzem, nem kellene, csak egy kis megerősítésre vágyom...Köszi és bocsi az offért!
2012. okt. 31. 12:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem Stefix vagyok, biztosan jön ő is nemsoká, addig is, ne maradg megerősítés nélkül:).

JÓl csinálod, pont. Az igazi kulcs az "igény szerintiség", tehát ha a babád majától kér 3 óra után szopit, akkor az a jó, ha háromnegyed óráig van mellen, akkor az:). NÁlatok valószínűleg beállt már a kereslet és kínálat egyensűlya, magyarul épp annyi tejed van amennyi kell a babádnak. HA továbbra sem korlátozod őt a szopiban sem gyakoriságban, sem időben, akkor ez így is fog maradni. FOntos, hogy ha növekedési ugráshoz érkezvén hirtelen többet cicizne, akkor se ijedj meg:). Pár nap alatt, ha igénye szerint mellre teszed, utoléri a tejmennyiség a baba étváyát:).

2012. okt. 31. 12:16
 13/15 xStefix ***** válasza:
100%
Megjöttem.. és abszolút egyetértek! ;)
2012. okt. 31. 12:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

nem hiszem, hogy ettől hamarabb szokna le az éjjeli evésről. meg nekem egyszerűbb mellretenni mint fölkelni teát készíteni/melegíteni.

a kórházat nem értem. talán azért adnak teát, mert nem akarnak tápszert adni anyatejesnek, de zavarja őket a sírás.

ahol én szültem mondták, hogy ne ijedjek meg, a 3-4.éjjel sírni fog, akkor is ha betolom hozzájuk. legyen csak sokat mellen, avgy anya közelében.

2012. okt. 31. 14:26
 15/15 xStefix ***** válasza:

Nálunk itt (vidéken) az a gyakorlat, hogy a szülés éjszakáján minden anyukának direkte javasolják, hogy pihenjen csak, ne szoptasson éjjel, majd ők megetetik a picit. Csak félnapos rooming-in van.

Mielőtt most szültem, külön köröket kellett futnom és erőlködnöm, hogy de igen, én éjjel is ki szeretném kérni. Illetve kiderült, hogy van egyetlen szoba, ahol 24-ben is együtt lehetünk - ha a szobatárs is beleegyezik (2 ágyas). De ez utóbbi olyan titkos volt, hogy még a csecsemősök és a szülészorvosok se tudtak róla, egyedül a főnővér és az osztályvezető főorvos...

Én noszogattam a szobatársaimat, hogy de akkor is kérjék ki a babát feltétlenül, különben sokkal később lesz tejük.

A sors fintora, hogy tőlem meg elvitték. :(

Szóval no comment, nem túl rózsásak az itthoni általános viszonyok.

2012. nov. 1. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!