Valóban hatásos ha két mellből szoptatok? És nem baj ha marad benne még?
Sokaknak bevált (nekem csak félig-meddig), a baba a legjobb tejserkentő, így ha minél többször teszed mellre, annál több tejed lesz. Vagyis annyi, amennyit a pici igényel.
Az hogy marad benne... Nos én úgy csináltam, hogy pl jobb mellel kezdtem, mikor teljesen kiszopizta, akkor jött a bal. A következő etetést a ballal kezdtem... tehát mindig azzal, amit félbe hagyott. Ezek után én nem fejtem már.
Nekem a társaságunkban lévő kismamák azt javasolták, hogy egy mellből szoptassak, nekem bevált. Így jobban termelődik, állítólag.
Persze eljön majd az az idő is, hogy nem elég.
Nálunk kb. 2 hónapja ez úgy néz ki, hogy reggel 7-kor eszik az egyikből, fél 12-kor a másikból, aztán a délutáni és az esti evésnél már mindkettő kell neki. Éjszakát átalussza, így reggelre rengeteg termelődik.
5 hós baba anyukája
Szia!
Minden hozzászólóval egyetértek mindenben. A kétmelles szoptatás tényleg hatásos, én is a fenti jobb-bal, bal-jobb stb. módszerrel szoptatok. Ahogy írták, nagyobb babánál és az esti órákban, amikor már nem termelődik annyi egyszerre, tényleg szükség lehet rá. Én anno azért váltottam át, hogy serkentsek, illetve mert nem voltam biztos magamban, hogy a gyerekem egy mellből eleget evett-e (nem jelezte). Tehát még önmegnyugtatásra is alkalmas. :)
17 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!