Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az h aki szoptatás mellett...

Az h aki szoptatás mellett cigizik mennyit és mit árt a szegény babának?

Figyelt kérdés
Terhesség előtt cigiztem, nem voltam rászokva hanem csak úgy néha-néha rágyújtottam. Mostmár szoptatok addig nem is gyújtanék rá.
2008. máj. 20. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
De rágyújtanál, különben nem tetted volna fel a kérdést. De inkább ne tedd, biztosan kísért, mert én is cigiztem terhességem előtt, és én is szoptatok. Néha megkívánom a cigit, mióta megszültem, de nem gyújtok rá. A nikotin bejut a baba szervezetébe és ő is függővé válhat! Egyik barátnőm cigizett, amikor szoptatott..a babája még 4 évesen is a cicit rángatta...függő lett, szegény, ja és abeszédközpontja sem teljesen tiszta. Szóval ne tedd! Sok boldogságot a babához!
2008. máj. 20. 12:37
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Miért kell bemagyarázni a kérdezőnek, hogy olyat tenne, amit nem is tenne? Én is cigiztem korábban, és szülés után eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne rágyújtani, mégse tettem. Mekkora kis rohadék vagyok, nem?

Na kérlek, kedves kérdező! Régen (úgy 20-30) éve úgy tartották az orvosok, hogy szoptatás alatt lehet dohányozni keveset, de persze ez nincs így. A nikotin bele kerül a tejbe, egyrészt rossz íze lesz tőle, el se akarja majd fogadni a baba, másrészt ha mégis elfogadja, az káros neki, nem a füst miatt, hanem a nikotin miatt, ami mint tudjuk, mérgező. Egy kisbabának meg pláne. Szóval szoptatás mellett cigizni nem okés. Mondjuk volt egy ismerősöm, ő elég érdekesen oldotta ezt meg, mert amikor már éjjel nem szopott a babája (nála ez elég hamar bekövetkezett, úgy két hónaposan), akkor a csaj esténként mindig elszívott egy szál cigit, fél óra múlva kifejte a tejét mindkét melléből, kiöntötte és lefeküdt aludni. Reggelre meg mindig annyi teje volt :))) Mondjuk ez szerintem még eléggé elfogadható, csak én pl. ha este rágyújtok, és máskor nem lehet, azt nem nagyon bírtam volna, így inkább egyáltalán nem cigiztem szoptatás alatt.

2008. máj. 20. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
Na ugye...te is eljátszottál a gondolattal! Első válaszolónak igaza van!
2008. máj. 20. 13:13
 4/8 anonim ***** válasza:
34%

Kedves második válaszoló! Az elfogyasztott étel, ital, cigi...˝tejjé válása˝ legalább két-három órás folyamat. Ne akard már kiönteni a finom, egészséges tejet! Jaaa, persze és beszéld rá a kérdezőt, hogy nyugodtan cigizzen!

Persze, ne tegye, mert fejlődési rendellenességeket okoz a baba szervezetébe jutott nikotin.

2008. máj. 20. 13:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Szerintem többet nem is írok erre az oldalra kérdést mert k*rvára nem így és nem ezt kérdeztem.Teljesen kiforgatják az ember szavait és kiba*ottul elegem van belőle.Elnézést a csúnya szövegért ,alapjába véve soha nem beszélek csúnyán de ez felháborít h még egy normális kérdést se tehet fel az ember!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????

Miért????????????

2008. máj. 20. 13:58
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen igaza van a kérdezőnek!!Itt élik ki magukat a depressziós anyukák és nem válaszolnak normálisan a feltett kérdésekre, mindig csak a másik ember válaszát firtatják!Ha nem tudsz segíteni, akkor ne írj, hülyeségeket!!!!Sajnos én nem tudom mennyit árt vagy nem árt a babának én ezért nem is válaszolnék a kérdésedre, csak engem is dühít, hogy ezt csinálják!!!
2008. máj. 20. 18:45
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Szia.A tejbe is bejut a nikotin és megváltoztatja az ízét.A baba vérkeringésébe is bejut ezáltal vérnyomásproblémákat okohat nála.Ha kibírod hogy ne gyújts rá akkor legyél erős és tényleg ne gyúts rá.Ha esetleg elszívnál napi 1-2 szálat attól szerintem nem lesz baj.Szép babázást .
2008. máj. 20. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:
87%

Még ilyen f@szokat! Mért élvezitek, hogy szegény kérdezőt kinyírjátok idegileg? Meg mi közötök van hozzá, hogy cigizek e vagy sem? Ha cigizik ő dolga. Különben meg olyan ökrök azok akik minden bajt a cigire fognak. Az tény hogy nem használ, de nem lehet mindent a cigire fogni!!! Kutatásokkal támasztották alá, hogy napi 10 szál cigi nem befolyásolja a terhesség kimenetelét és a magzat egészségét, sőt még az iskolai teljesítményét se. Egyébként vegyétek már észre, hogy ezekkel a bunkó kommentárokkal csak még jobban idegessé teszitek a kérdezőt és hót idegbetegen még nehezebb lesz szegénynek megállni, hogy ne gyújtson rá!

Aki óvja minden káros behatástól a gyerekét az se jobb szülő, azzal csak azt éri el, hogy ha a gyerek bekerül egy inger gazdag környezetbe akkor egyből elkap minden nyavalyát.

Ha vitatkozni akartok mennyetek el a Parlamentbe, de ez az oldal azért jött létre, hogy a válaszokkal segítsünk ha tudunk a kérdezőnek és nem azért, hogy kikészítsük egymást idegeit. Nekem ez a véleményem, nyugodtan le lehet pontozni!

2009. márc. 4. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!