Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem gyarapodott eleget a 4...

Nem gyarapodott eleget a 4 hós babám. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Babám 5 nap múlva lesz 4 hónapos. Az elmúlt hónapban, csak 260gr-ot gyarapodott.Csak szopik.Nem épp sokat, ha mérem, max 110-et, de legtöbbször csak 80-at.Amúgy nyugis baba. A cicit legtöbbször szépen elengedi, utána mosolyog rám.Gondoltam kevés a tejem...fejtem,de az üveget teljesen elutasítja, csak forgatja a szájában.

Mi a csudát csinálok rosszul?

2012. okt. 13. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Kezd meg a hozzátáplálást. Már nem elég neki, ha csak szopik.
2012. okt. 13. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Beszélj az orvossal és a védőnővel. Az én kisfiam gyarapodása is lelassult, de nem hízhatnak csak anyatejen mindig havi 1 kg. Az én picim 3640-el született és a 3 hónapos státuszon 6700 gramm volt. 2 hete viszont csak 160-at hízott, de nem táplálok hozzá egy grammot sem. 3 óránként kér enni, abba hagyja és röhög, éjjel fél 9től alszik 8-ig 1 felkeléssel. Tehát elég neki. Hívj fel egy szoptatási tanácsadót!4 hónaposan még ne táplálj hozzá! Max, ha a gyerekorvos tápszert javasol!
2012. okt. 13. 17:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Hétfőn megyek védőnőhöz.

Ma, pl alig evett 60-at,50-et. De nem sír, hogy éhes lenne. Most is itt "ül" az ölemben, macerálja a pulcsim mintáját.Utoljára 3 órakor evett.Próbálgattam a fagyasztott, felolvasztott tejet adni Neki, de nemhogy egy kortyot, még csak egy cseppet sem eszik a cumisüvegből,kilökdösi a nyelvével, ha tovább próbálom felhúzza magát...na és akkor sír. ordít. De alapban nem.Tápszerem nincs itthon, eddig nem volt gond, vagy legalábbis nem vettem észre...

2012. okt. 13. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csinálsz semmit rosszul, vagy csak azt, hogy túlparázod az egészet. A kicsid egészséges, mosolygós, jóllakott, semmi baja. Ha esetleg korábban gyorsan gyarapodott, akkor lehet h azért lassult most le. Ha meg eddig sem, akkor neki ez a saját üteme. A rokonok, ismerősök közül sem eszik 2 ugyanannyit, vagy ugyanakkora súlyú.
2012. okt. 13. 21:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Örülj,hogy kinyomkodja a cumisüveget a szájából,nem kell neki semmi,ki van elégítve,te írod,hogy mosolyog,jó kedvű,nem mindennap eszünk egyformán...te sem,ő sem.Nem kell hozzátáplálni,nem kell tápszert adni.Növekedési ugrás után vagytok,majd szépen beáll a súlya,várj pár napot,figyelgesd őt.széklet,pisi megvan?ne érezze rajtad a feszültséget,nyugi:-)Cumija nincs,ugye?
2012. okt. 14. 22:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Szia!Pisi, kaki rendben.Cumija van, de max 5 percet van a szájában, ha nagyon álmos akkor. De amint elaludt kiköpi.Voltam védőnőnél. Azt mondta sokat nyúlott, ő sem lát rajta semmi "hibát".

Amúgy örülök, hogy szopizik, szeretném is szoptatni, ameddig csak lehet, ameddig csak akarja, tehát nem célom a cumisüvegezés, csak hát megrémített a súlya. Eddig nem is mértem. Csak a múlt héten, aztán jött az ijedség, hogy csak ennyit hízott?!Mint írtam, nem vettem észre, hogy éhes lenne,vagy hogy kevés lenne neki a tej...

Köszönöm szépen a kedves, nyugtató válaszaitokat!

2012. okt. 15. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!