Testvérféltékenység és szoptatás. Összejöhet?
Nagyon úgy néz ki, hogy a lányom féltékeny lez a tesóra, bár igyekszünk addig javítani a dolgon. 20 hónapos lesz akkor. Vajon fogom tudni normálisan szoptatni a kicsit? Nagyon félek, hogy bántani fogja, meg, hogy az idegeskedés miatt elapad a tejem.
Volt valaki ilyen helyzetben?
a nagyot szoptatod még?
szerintem egy lehetséges megoldás, hogy tandemszoptatsz, ha így van
ha nem szoptatod, ő akkor is meg tudja már 20 hónaposan érteni, h a szopi a pici babák tápláléka
az én 21 hónapos lányom egy hónapja hagyta abba a szopit (nálunk is jön a tesó), van egy babája, amit szoptat és minden alkalommal, amikor ettünk, megkérdezem, hogy van-e kedve babázni és megetetni a babát, mert a pici babák anyatejecskét esznek a ciciből és elmesélem zt is, h majd a tesója is így fog tenni, ha megszületik.
Szia Moria!
Gratulálok a babához!
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni a témában. A gyerekeim között 25 hónap van. Ha "úgy néz ki, hogy féltékeny lesz", az nem azt jelenti, hogy tényleg az lesz. A fiam meg úgy tűnt, hogy nem lesz az, aztán mégis baromira féltékeny. Nagyon kicsik még, nem igazán fogják fel teljesen, milyen az ha jön a kistesó. Ha tényleg megszületik a baba, akkor esik le nekik a dolog, akkor reagálnak valahogyan.
Nálunk (meg úgy hallom másoknál is) a szoptatás egy nagyon kényes pont. Én a fiamat 5 hónapos terhesen is szoptattam. Magától hagyta abba, mert nagyon megváltozott a tej íze. De amikor megszületett a kicsi, akkor oltári műsort rendezett minden szoptatáskor. Konkrétan kinyitotta a konyhaszekrényt és az edényeket csapkodta a földhöz. De ezzel pár hét után felhagyott. Azzal is bepróbálkozott, hogy ő is szopni szeretne. Én engedtm neki, de nem sikerült. Később olvastam, hogy a szopási reflex nagyon gyorsan elfelejtődik. Azután azt kérte, hogy fejje neki tejet, amit megtettem. De ezzel a szokásával is nagyon hamar felhagyott.
Az idegeskedétől meg nem feltétlenül megy el a tej-. Én a fiam születése után 4-5 hónapig voltam idegbeteg, közbe a fiam degeszre ette magát a tejemmel.
A több gyerek, kis korkülönbséggel nagyban növeli a problémamegoldó képességet, hidd el, semmi gond nem lesz, minden szitura van megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!