Anyatej cumisüvegből? Mikortól, hogyan lehet?
Ha picike még a babám (2 hetes), az anyatejet ha lefejem, adhatom az én Drágámnak cumisüvegből? Ha pl. éjszakai etetésre kerül sok, a Párom is fel tud kelni hozzá, és abból meg tudja etetni. Vagy ez nagyon korai lenne?
Ha lefejem a tejem, az mennyi ideig jó, és hogyan kell tárolni?
Köszönöm a segítséget!
A lefejt anyatejet 24 órán keresztül lehet tárolni hűtőben. Fagyasztásban nem vagyok járatos, sajnos annyi sosem volt...
Oda lehet neki adni, én is adtam kezdettől fogva. Arra figyelj, hogy később is a legkisebb lyukú cumival etesd, mert okosak ám nagyon, ellustulnak, mert a cumisüvegből sokkal könnyebb szopizni, és a végét nem szopizza ki a ciciből, ami már nehézkesebb, mert sűrűbb és táplálóbb, mint az előtej. Eleinte például az én kicsikém mindig 1-2x félre is nyelt, mert ugyanazzal a szívóerővel sokkal több kerül a szájába. Most 6 hónapos, de még mindig 1. cumit használunk...
24 óráig lehet tárolni a lefejt tejet hűtőben, fagyasztóban talán 3 hónapig.
Ha sokáig szeretnéd szoptatni, akkor lehetőleg ne adj neki cumisüveget, mert az cumizavart okozhat, főleg ilyen pici babánál.
NEM javaslom! A fejés-tárolás plusz macera, a babád cumizavaros lehet és apának (egyelőre) más módon lenne érdemes a babával való kapcsolatát fejleszteni.
A szoptatás kizárólag a mi feladatunk, az éjszakai üvegezés nem pótolja az anyukát és sok kockázata van.
Inkább vedd magad mellé a picidet, úgy többet tudsz aludni te is.
A helyedben én nem tenném... elhiszem, hogy fárasztó az éjszakai kelés, én sem aludtam 4hónapja 4óránál többet egy huzamban, DE nem csak azért ébred, mert éhes. Testközelre ( a Tiédre, nem Apáéra), összebújásra, megnyugvásra van szüksége.
Apa inkább segítsen a fürdetésbe, vigye sétálni néha Ő egyedül, Te addig tudsz pihenni.
Hehh...amióta fogzik, csak szeretnék 4órát aludni egyhuzamban.1-2órákat alszik éjjel is, ha véletlen eltéveszti, akkor 3-at.
Szerintem, ha valaki a szájába dugna egy cumisüveget, annyira elégedetlenkedne, hogy még a szomszéd utcában is összeszaladnának. :D
"sorstárs" voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!