Mikor mit tud a baba? (kb)
Kevesebbet enni? nem fog inkább egyre többet de ritkábban . tehát nem 3 óránként 100ml. - mondtam vmit . hanem 3-4 x étkezésre 190 gr.
alvásigény is egyre csökken . az újszülött szte átalussza a napot egyévesen van kb. napi két alvása másfél évesen napi egy alvás és az éjszakai alvás.
ülni 8-9 hósan - átlag-
mászni is a kúszás után aztán feláll a bútor mellett járkál majd segítség nélkül tesz meg pár lépést .
nincs kőbe vésve sok mindentől függ hogy mikor melyik baba hogy fejlődik.
A lányom 7. héttől napi 5× evett, de akkor 120-150 ml-ket (tápszeres volt) innentől, mert nem volt elég a tejem, se tápláló.
Szintén 7. héttől aludta át az éjszakát. Mai napig jó alvó.
Ülni 8. hónapban tanult meg magabiztosan. Előtte is voltak próbálkozásai, de nem volt stabil.
Forgolódni 3,5-4 hónaposan kezdett
Kúszni(kemény 2 napig tartott) 5 hónaposan kezdett, mászni hátra fele 6 hónaposan, előre fele 7 hónaposan.
Állni 10 hónaposan kezdett, 12 hónaposan indult el.
Most 14 hónapos és futni próbál.
7 hónapos koráig minden babakocsizós sétánál aludt.
9 hónapos koráig napi 3× aludt napközben. Délelőtt, délbe, délután.
9 - 11 hónapos koráig napi 2× aludt. Tízórai és uzsonna környékén.
11 hónapos kora óta napi 1× alszik, akkor is ebéd után 1,5-2 órát.
De ha nagyon fáradt, akkor van, hogy déltől alszik 4-ig.
Kevesebbet nem fog enni (összességében), épp hogy többet. De hogy hányszor és mikor mennyit, az nagyon változó.
Bár szerintem arra gondoltál, hogy mikor fog csökkenni a szopizás hossza. Nemsokára. :) 3-6 hónapos kor között kinyílik a világ, innentől inkább az a gyakoribb, hogy többször, de kevesebbet szopiznak a babák. Viszont újra kelhetnek és szopizhatnak éjjel, egyrészt a sok inger, másrészt a kihagyott nappali evések miatt.
Ugyanígy az alvásigény is változik. Egyszerre már többet vannak ébren, de nem biztos, hogy többet is alszanak egyben, hiába fáradtak. Viszont most már általában gyorsabban ájulnak be, mint korábban.
Ugyanilyen mozgalmas lesz majd a 2. félév is, akkor a hozzátáplálás, a fogzás megindulása, az új mozgásformák és a szeparációs szorongás is megkavarhatja a korábbi szokásokat.
Vagyis, ne tervezz hosszú távra és maradj mindig rugalmas. :)
arra gondoltam hogy most 6x eszik egy nap (4-8-12-16-20-24.) de 2-3 napja mondjuk a 20-as etetés után hajnali 2 körül kel fel, tehát már kevesebbet eszik.
szoval a kérdésem hogy a hozzátáplálásig mindig igy kell? vagy ha nem éhes ne adjak neki (anyatejes amugy) köszi
Hát, a történet ott kezdődik, hogy a szoptatás nemcsak etetést jelent... de nem mindenki kezeli így, ez is igaz.
Én igény szerint és kizárólag szoptatok, rengetegszer egy nap. Hiába 3,5 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!