Feladjam? Volna még esélyem?
szia,
nekem sincs túl sok tejem sajnos...7hetes a babám és 2hetes kora óta kap tápit is pótlásként,de mindig előbb mellre teszem csak aztán kapja a tápot ez fontos és mindig próbálok fejni is,ami szintén nehezen megy,de a piciért bármit :) én szedem a more milket,talán egy nagyon kicsivel jobb a helyzet azóta..
de a fejés az nagyon fontos,minél többször van stimulálva annál többet termel!!!
tudom hogy nagyon fárasztó és idegtépő tud lenni,de KITARTÁS!!! :)
Szia!
Fejni csak akkor érdemes ha sok teje van az anyukának és a baba nem tudja mindet kiszívni. Ha így is kevés a tejed, felesleges fejni. Minél többet legyen mellen, ez segíti a tejtermelést. Homeopátiás szereket próbáltál már? Keress rá a google-ban, hogy miket javasolnak szoptatáshoz, tejserkentéshez. Ezen kívül vannak még "szoptatós teák" is, állítólag azok is jók. Ami nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, mert azzal csak ártasz a tejtermelésnek, próbálj megnyugodni és tegyél meg mindent azért, hogy elég tejed legyen. Remélem sikerülni fog! :)
Egyetértek az előttem szólóval, minél többet tedd cicire a babádat, nem kell fejned. A baba szopás közbeni szájmozgása fokozza azon hormon termelődését, ami a tejtermelődést serkenti!
A minél több pihenés is jó hatással van és persze igyál sokat (víz, vagy szoptatós tea a legjobb, szerintem).
Nyilván a gyakori szoptatás lenne a legjobb megoldás, de a fejés gyors segítség tud lenni. Van a 7-5-3-1 módszer, ami úgy néz ki, hogy 7 percig kell fejni az egyik mellet, aztán 7 percig a másikat, utána 5 percig az elsőt, stb., akkor is, ha a végén már nem jön semmi. Ha az ember ezt megismétli napjában többször, akkor sokkal több lesz a teje. Én próbáltam, mert a babám nem volt hajlandó szopizni, és 11 hónapja úgy táplálom, hogy lefejt tejet kap (nem is kell hozzátápszerezni, csak a szokásos hozzátáplálást csináljuk, gyümölcs, főzelék, stb, de a fő kajája még mindig az anyatej), és még mindig van elég tejem. Ha ideiglenesen csökken, akkor jön a 7-5-3-1, és napokon belül visszaáll.
A fejés nem ideális megoldás, de néha az segít át a nehézségeken. Szerintem érdemes megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!