Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Feladjam? Volna még esélyem?

Feladjam? Volna még esélyem?

Figyelt kérdés
6-hetes a babám,és már tápit kap,mivel tudnám elérni hogy tőbblegyen a tejem.már sok mindent kiprobáltam.vagy nyugodjak bele?esetleg a fejéssel?
2009. júl. 30. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

szia,

nekem sincs túl sok tejem sajnos...7hetes a babám és 2hetes kora óta kap tápit is pótlásként,de mindig előbb mellre teszem csak aztán kapja a tápot ez fontos és mindig próbálok fejni is,ami szintén nehezen megy,de a piciért bármit :) én szedem a more milket,talán egy nagyon kicsivel jobb a helyzet azóta..

de a fejés az nagyon fontos,minél többször van stimulálva annál többet termel!!!

tudom hogy nagyon fárasztó és idegtépő tud lenni,de KITARTÁS!!! :)

2009. júl. 30. 16:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon fontos, hogy azért tedd mellre is, mert a legjobb tejtermelés serkentő a szopizás!
2009. júl. 30. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Fejni csak akkor érdemes ha sok teje van az anyukának és a baba nem tudja mindet kiszívni. Ha így is kevés a tejed, felesleges fejni. Minél többet legyen mellen, ez segíti a tejtermelést. Homeopátiás szereket próbáltál már? Keress rá a google-ban, hogy miket javasolnak szoptatáshoz, tejserkentéshez. Ezen kívül vannak még "szoptatós teák" is, állítólag azok is jók. Ami nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, mert azzal csak ártasz a tejtermelésnek, próbálj megnyugodni és tegyél meg mindent azért, hogy elég tejed legyen. Remélem sikerülni fog! :)

2009. júl. 30. 19:31
 4/6 anonim válasza:
69%

Egyetértek az előttem szólóval, minél többet tedd cicire a babádat, nem kell fejned. A baba szopás közbeni szájmozgása fokozza azon hormon termelődését, ami a tejtermelődést serkenti!

A minél több pihenés is jó hatással van és persze igyál sokat (víz, vagy szoptatós tea a legjobb, szerintem).

2009. júl. 30. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó két válaszolónak teljesen igaza van annyit tennék még hozzá hogy tápszert csak akkor adj neki ha tényleg úgy látod hogy éhes maradt és már nem tud semmit ki szívni. Amennyit csak lehet tedd mellre akár fél óránként is. Minél többet van cicin annál több tej termelődik. Kitartás.
2009. júl. 30. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

Nyilván a gyakori szoptatás lenne a legjobb megoldás, de a fejés gyors segítség tud lenni. Van a 7-5-3-1 módszer, ami úgy néz ki, hogy 7 percig kell fejni az egyik mellet, aztán 7 percig a másikat, utána 5 percig az elsőt, stb., akkor is, ha a végén már nem jön semmi. Ha az ember ezt megismétli napjában többször, akkor sokkal több lesz a teje. Én próbáltam, mert a babám nem volt hajlandó szopizni, és 11 hónapja úgy táplálom, hogy lefejt tejet kap (nem is kell hozzátápszerezni, csak a szokásos hozzátáplálást csináljuk, gyümölcs, főzelék, stb, de a fő kajája még mindig az anyatej), és még mindig van elég tejem. Ha ideiglenesen csökken, akkor jön a 7-5-3-1, és napokon belül visszaáll.

A fejés nem ideális megoldás, de néha az segít át a nehézségeken. Szerintem érdemes megpróbálni.

2009. júl. 30. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!