Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisfiam mar 2. napja masfel-2...

Kisfiam mar 2. napja masfel-2 orankent ebred ejjel.4 honapos. Nem tudok ra jonni mi lehet az oka?!

Figyelt kérdés
Nem sir,csak nyoszorog,ilyenkor mindig cicire teszem.6-8 slukk,es 1,5 ora mulva ugyanigy!Nincs tuloltoztetve,az agyikojaban ugyanugy van minden,semmi valtoztatas.Felmerult elsore bennem,hogy nincs tejem eleg,de szopi utan ma reggel meg plussz 60 grammot lefejtem.Egy cicibol szopizik.Van otletetek,vagy volt ilyen hasonlo masnak is?Hulla vagyok.4 hos,7 kilo Baba Anyukaja Ja , es csukva van a szeme amikor nyoszog.Mi lehet a baja?
2009. júl. 29. 09:42
 1/6 anonim ***** válasza:

szia

nekem 5 hónapos a fiam és ugyan ezt csinálja! Mondjuk a fiamnak kint van a 2 alsó foga lehet hogy jön a felső? De én sem tudom mi lehet a baj!

2009. júl. 29. 10:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Huh,akkor lehet a foga?Enyem 4 hos.tied 5,es mar 2 foga van alul?Akkor lehet hogy mi fogzunk,azert.Mondjuk tomi nappal a szajaba kezet,labat,de azt gondoltam azert,mert nemreg fedzte fel.Koszi a valaszt!
2009. júl. 29. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Lányom 5 hóapos lesz jövő héten, de mostanában ő is többször felébred éjszak 8volt olyan, hogy óránként)

Van amikor cumit kap és visszalszik, vagy össze vissza van a kiságyban, akkor "igazítok" rajta.

De van, hogy csak cicire nyugszik meg.

Pedig egy hónapja simán végigaludta az éjszakát.

2009. júl. 29. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Enyém 10 hónapos, igaz még egyszer sem aludta át az éjszakát, de ami mostanában megy, azt már nehezen bírom :( Szinte el se aludt, már fel is ébred, ma éjjel meg másfél órán keresztül nyitott szemmel ücsörgött az ágyban, matatott, forgolódott, végül nagy nehezen csak vissza tudtam altatni. Fogjuk az időjárásra, teliholdra, félholdra, frontokra, nem tudom......

szintén egy hulla anyuka

2009. júl. 29. 11:34
 5/6 xStefix ***** válasza:
100%

Nálunk is vannak ilyen időszakok, leginkább az időjárás (frontok és nagy meleg) és a fogzás a főbűnös mostanság. Szerintem nagyon jó, hogy szopiztatod éjszaka is, bár tudom, hogy fárasztó! Bár ti 4 hósak vagytok és 3 hónál szokott lenni a klasszikus ugrás, de lehet, hogy nálatok most van(?) és átmenetileg tényleg kevesebb a tejcsi, azért kel fel éjjel. Bár ha tényleg éhes lenne, valószínűleg rendesen belakna.. hm. Ha gondolod, próbáld ki a két mellből szoptatást, ártani nem ártasz vele. Ha több tejcsi kell, akkor ezzel serkentheted, ha meg nem ez a gond, akkor se tettél rosszat.

Bár mondjuk ha csak pár slukkot szopik, akkor inkább talán szomjas lehet. És erre is nagyon jó a tejcsi! A nyüszögés nálunk is megy meg az ágy sarkába bújás, ilyenkor anyát keressük. :) Mivel mi már 17 hósak vagyunk, így én inkább cumit adok neki szopi helyett és álalában elég is. Ha meg nem, akkor rövid időn belül úgyis riadót fúj és akkor tudom, hogy én kellek. :) Ti viszont még picik vagytok, kell neki az éjjeli szopi-ivás és az anyához bújás, úgyhogy szerintem csak így tovább, kitartás!

Ja igen, még az jutott eszembe: nagyobb babáknál az éjjeli mocorgásnak, ébrenlétnek idegrendszeri oka is lehet. Mi felnőttek is hektikusabban alszunk egy-egy eseménydús nap után - az agynak időre van szüksége a napközben felgyülemlett információk feldolgozásához, ami miatt a mélyebb alvási időszakok átmenetileg lerövidülhetnek, illetve sekélyebben alhatunk, felébredhetünk stb. (gondoljunk a horrorfilm utáni rémálmokra). A picúroknál is ugyanez a folyamat játszódik le, azzal a különbséggel, hogy nekik minden napjuk eseménydúsabb az előzőnél, hiszen még csak most fedezik fel a világot; illetve egy még kevésbé fejlett idegrendszerrel kell feldolgozniuk mindent. Szóval érthető, ha időnként ők is éberebbek éjjel. :)

Sokszor egyébként én is kényszeresen kutatom az éjjeli kelések okát, aztán mivel úgyse jövök rá biztosan, mindig legyintek egyet. És legtöbbször ilyenkor múlik el. :)

17 hónapja szoptató anyuka

2009. júl. 29. 23:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 hónapos, és nálunk is ugyanez van! én a melegre fogom, és bízakodom, elmúlik ez! Ezelőtt már volt több átaludt éjjel, és sorozatban már! De most ő is többször ébred, ennyit picike babaként sem volt fenn! És nappal is nyugtalanabb! Ő is tömködi a kezét, és újabban a pelust is a szájába! Az utóbbit szorgosan szedem ki, mégsem jó az, ha húzgálja a feje alatti pelust és az a szájába köt ki!! Épp most is az ébredését várom... már elég hulla vagyok én is!!

Kérdésedre válaszolva: igazi okot nem tudok mondani, sajnos. De az lehet, hogy egyrészt a meleg miatt többet szomjas, másrészt fogzik, szüksége van rád!

2009. júl. 30. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!