Nagyon fehér színű a tejem. (tapintásra nem igazán zsíros, és vízszerű) Lehet, hogy ezért nem lakik jól a tejemmel a fiam, mert nem elég tápláló?
Étkezések után éhes marad és sír, vagy ha úgy tűnik elég Neki, akkor viszont az alvásból ébred vissza nagyon hamar.
3 hetes anyukája
Mindenkinek ilyen a teje... Azt kellene végre megjegyezni, hogy olyan NINCS, hogy nem elég tápláló. Sok minden miatt sírhat, lehet, hogy büfiznie kell stb., de amiatt biztosan nem, hogy nem elég tápláló a tej. Nagyon sok baba hamar felébred, nem várja ki a 3-4 órát sem, ilyenkor meg kell etetni, és kész. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezded tápszerrel etetni.
Elképzelhető, hogy még nem állt be a kereslet-kínálat egyensúlya, ezért is lenne fontos, hogy minél többször szoptass.
1. vagyok. Rengeteg ilyen kérdés van itt: tápszer, szoptatás, mindkettő. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon könnyű leírni, hogy csak szoptass. Aki hasonló cipőben jár(t), az az anyuka vajon hagyta volna ordítani a gyerekét??? Kíváncsi vagyok.
Az nem számít, hogy a gyerek ordít, mert éhes???? Nálunk is ez volt. Azóta tápszert kap, szépen fejlődik, kiegyensúlyozott, nyugodt, 4 hetes baba. Nekem sem lövellt be a tej egyébként. A másik az, hogy nem mindenkinek egyforma a teje. Az unokatestvéremnek pl. már 3. 4. nap óta sűrű, sárga, erős teje van, annyira, hogy a picurija kiütéses is tőle, olyan erős ! :)
És nekem az agyamra megy, amikor azt szajkózzák, hogy szoptass, szoptass, meg megjön az a tej, stb...
Egyetértően szoktam válaszolni, nem akarok vitatkoni senkivel. De honnan tudják, hogy lesz tejem????? Honnan tudja bárki is? Szerintem egyedül én sejthetem. Viszont egyre kevesebb van, pedig minden étkezés előtt ciciztetem. 5 percre sem alszik el tőle, aztán ordít. És jöhet a 4 hetes babónak a 120 ml tápszer, hogy jóllakjon.
Na, de a kérdező majd belátása szerint dönt. Ajánlom, hogy olvasd el a többi, erről szóló kérdést is !
Szia!
Tápszeres + anyatejes a babám és hangsúlyozom NEM szokott le a cicilésről. Ez egy kósza tévhit.A babában megmarad a szopó reflex attól még, hogy cumiból is szívja.
A másik. Valaki nagyon jól írja. Érdemes lefejt tejet berakni a hűtőbe és fél nap után megnézni. Ha szép, réteges föle van, valószínűleg elég tápláló.
Egyébként sajna van olyan, hogy nem tápláló a tej. Egy ismim nagyon jól tudott szoptatni, nagyon sok teje volt, éa rengeteget evett a babája; viszont nem hízott annak megfelelően. Nem értette. Aztán hogyhogynem, de "bevizsgálgatta" a tejét. Kiderült, hogy kevés a tápanyag benne, ezért eszik a baba 2x annyit belőle.
A legtöbb anyatej azért tápláló, ez nagyon ritka kivétel, csak leírtam.
Szia!
IGEN, lehet. Barátnőm ugyanígy járt el is vitték beméretni a tejet és kiderült nincs benne elég tápanyagtartalom, rögtön átállították tápszerre. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a védőnő csak szajkózta hogy szoptasson ha kell akkor fél óránként. Szerencsére nem hittek a védőnőnek és így most már egy teljesen nyugodt baba anyukája.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Számomra az a legfontosabb, hogy a babám jókedvű, szépen gyarapodó és kiegyensúlyozott legyen.
És azt hiszem ezzel mindeki egyetért velem, akár szoptatós, akár tápszeres /vagy mindkettő :)/ anyuka.
Fontos, hogy igyál napi 3-4 litert és egyél mindent, ami jól esik (kivéve, ami puffaszt, ill. méz, eper, v. málna) Nekem felsorolta a védőnő, ne igyak rostosat, meg ne fogyasszak tejterméket, meg millió zöldséget meg gyümölcsöt, a szénhidrát meg felesleges, tojást sem... Arra a kérdésemre, hogy akkor mit egyek, a húson kívül mást nagyon nem tudott javasolni. Úgyhogy azt mondta, hogy akkor, ami jól esik.
Kell kicsi tej (napi 2-3 deci) kicsi tojás, napi 1-2 joghurt (epres és málnás kivételével) minimum 2 liter "Laktoherb" tea, nyugodtan literes kancsóba 4 filter cukorral meg citrommal (3-3 ek-lal). Az ízét meg kell szokni, de tapasztalat, hogy 3 hét után rendesen ízleni fog. A hízástól ne félj, mert a 4. hónaptól a baba szép lassan leszív rólad minden felesleget, ami a szoptatás elején lerakódhat. Napi 15-20 deka túró is csodákra képes. Meg persze sok leves.
Mitől lenne az anyuka teje tartalmas, ha mindentől eltiltják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!