Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon fehér színű a tejem....

Nagyon fehér színű a tejem. (tapintásra nem igazán zsíros, és vízszerű) Lehet, hogy ezért nem lakik jól a tejemmel a fiam, mert nem elég tápláló?

Figyelt kérdés

Étkezések után éhes marad és sír, vagy ha úgy tűnik elég Neki, akkor viszont az alvásból ébred vissza nagyon hamar.

3 hetes anyukája

2009. júl. 28. 10:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát, én nem akarok hülyeséget mondani, de nekem is ilyen a tejem, annyi különbséggel, hogy nekem még kevés is. Így tápszeresek vagyunk 90%-ban. Ha lefejed, megmutathatnád a védőnőnek. Én még azt vettem észre, hogy ha a hűtőben lehűlt, akkor egy pici zsírréteg megfigyelhető a tetején.
2009. júl. 28. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

Mindenkinek ilyen a teje... Azt kellene végre megjegyezni, hogy olyan NINCS, hogy nem elég tápláló. Sok minden miatt sírhat, lehet, hogy büfiznie kell stb., de amiatt biztosan nem, hogy nem elég tápláló a tej. Nagyon sok baba hamar felébred, nem várja ki a 3-4 órát sem, ilyenkor meg kell etetni, és kész. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezded tápszerrel etetni.

Elképzelhető, hogy még nem állt be a kereslet-kínálat egyensúlya, ezért is lenne fontos, hogy minél többször szoptass.

2009. júl. 28. 10:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is próbálkozz még. Ha elkezded tápszerezni, akkor abba fogja hagyni a szopizást. Ha ez megnyugtat, akkor méresd meg hetente a védőnővel vagy akár mérd meg te magad a súlyát és akkor kiderül, hogy gyarapszik e. Ha hízik, jókedvű és nő, akkor biztosan elég tápláló a tejed.
2009. júl. 28. 10:55
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

1. vagyok. Rengeteg ilyen kérdés van itt: tápszer, szoptatás, mindkettő. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon könnyű leírni, hogy csak szoptass. Aki hasonló cipőben jár(t), az az anyuka vajon hagyta volna ordítani a gyerekét??? Kíváncsi vagyok.

Az nem számít, hogy a gyerek ordít, mert éhes???? Nálunk is ez volt. Azóta tápszert kap, szépen fejlődik, kiegyensúlyozott, nyugodt, 4 hetes baba. Nekem sem lövellt be a tej egyébként. A másik az, hogy nem mindenkinek egyforma a teje. Az unokatestvéremnek pl. már 3. 4. nap óta sűrű, sárga, erős teje van, annyira, hogy a picurija kiütéses is tőle, olyan erős ! :)

És nekem az agyamra megy, amikor azt szajkózzák, hogy szoptass, szoptass, meg megjön az a tej, stb...

Egyetértően szoktam válaszolni, nem akarok vitatkoni senkivel. De honnan tudják, hogy lesz tejem????? Honnan tudja bárki is? Szerintem egyedül én sejthetem. Viszont egyre kevesebb van, pedig minden étkezés előtt ciciztetem. 5 percre sem alszik el tőle, aztán ordít. És jöhet a 4 hetes babónak a 120 ml tápszer, hogy jóllakjon.

Na, de a kérdező majd belátása szerint dönt. Ajánlom, hogy olvasd el a többi, erről szóló kérdést is !

2009. júl. 28. 11:16
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
Könnyű a tápszerért nyulni,de nem könnyü ezen az állapoton tullépni.Mikor a barátnőm azt mondta tápszert ad a babájának,mert nem elég tápláló a teje,én is megmosolyogtam.Ez az egyszerübb,tápszer és már hallgat is.Kb.Kb.5hétig csináltuk ezt a babámmal,mert kevessebb volt a tej.Szopizott aludt fél órát,majd sirt.De nem adtam fel,megszoptattam megint a másikból.És megin,és megint.Élő halott voltam,de tudom ha akkor feledom,már rég elfelejthetem a szopizást.Mint a barátnőm.Kislányom 4és fél hós,még csak anyatejet kapott.Ha normálisan étkezel,iszol,pihensz,a tejjel nincs semmi gond.
2009. júl. 28. 11:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Tápszeres + anyatejes a babám és hangsúlyozom NEM szokott le a cicilésről. Ez egy kósza tévhit.A babában megmarad a szopó reflex attól még, hogy cumiból is szívja.

A másik. Valaki nagyon jól írja. Érdemes lefejt tejet berakni a hűtőbe és fél nap után megnézni. Ha szép, réteges föle van, valószínűleg elég tápláló.

Egyébként sajna van olyan, hogy nem tápláló a tej. Egy ismim nagyon jól tudott szoptatni, nagyon sok teje volt, éa rengeteget evett a babája; viszont nem hízott annak megfelelően. Nem értette. Aztán hogyhogynem, de "bevizsgálgatta" a tejét. Kiderült, hogy kevés a tápanyag benne, ezért eszik a baba 2x annyit belőle.

A legtöbb anyatej azért tápláló, ez nagyon ritka kivétel, csak leírtam.

2009. júl. 28. 12:51
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

IGEN, lehet. Barátnőm ugyanígy járt el is vitték beméretni a tejet és kiderült nincs benne elég tápanyagtartalom, rögtön átállították tápszerre. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a védőnő csak szajkózta hogy szoptasson ha kell akkor fél óránként. Szerencsére nem hittek a védőnőnek és így most már egy teljesen nyugodt baba anyukája.

2009. júl. 28. 14:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Számomra az a legfontosabb, hogy a babám jókedvű, szépen gyarapodó és kiegyensúlyozott legyen.

És azt hiszem ezzel mindeki egyetért velem, akár szoptatós, akár tápszeres /vagy mindkettő :)/ anyuka.

2009. júl. 28. 15:14
 9/10 anonim válasza:
Az elején a legtöbbeknek nehezen megy, pláne egy néhány napos babánál ez teljesen normális. Mint ahogy az is, hogy fehér a tejed. Sárga amúgy is csak pár napig, és nem is mindenkinek. Ha úgy gondolod, hogy nem elég a babának, ami jelenleg van, akkor érdemes próbálkozni fejéssel is, hogy több termelődjön. Amelyikből megszoptattad, utána még fejd is le. Természetesen meg kell találni azt a fejőt, ami neked alkalmas, mert mindenkinek más jön be. (Amikor az én fejőmet megmutattam a csecsemős nővérnek, azt mondta, hogy ezzel nem fogok tudni fejni, mert még senkivel nem találkozott, aki az ideális lett volna. Kipróbáltam sok másikat is, nekem csak azzal ment.) Az első másfél hónapot keményen megkínlódtuk a kislányommal, ráadásul komoly beteg is voltam, és ő is sírt sokszor, mit is csináljon egy kisbaba. De utána annyira ment a dolog, hogy 14 hónapos korában választottam el, mert akkor kénytelen voltam visszamenni dolgozni. A babák szeretnek szopizni, kell neki az anyatej, ameddig felmerülhet más megoldás, addig nem szabad ettől megfosztani. Eljöhet a pillanat -hamarosan- hogy neked is csodálatos élmény lesz a szoptatás, nem teher.
2009. júl. 28. 15:36
 10/10 anonim válasza:
100%

Fontos, hogy igyál napi 3-4 litert és egyél mindent, ami jól esik (kivéve, ami puffaszt, ill. méz, eper, v. málna) Nekem felsorolta a védőnő, ne igyak rostosat, meg ne fogyasszak tejterméket, meg millió zöldséget meg gyümölcsöt, a szénhidrát meg felesleges, tojást sem... Arra a kérdésemre, hogy akkor mit egyek, a húson kívül mást nagyon nem tudott javasolni. Úgyhogy azt mondta, hogy akkor, ami jól esik.

Kell kicsi tej (napi 2-3 deci) kicsi tojás, napi 1-2 joghurt (epres és málnás kivételével) minimum 2 liter "Laktoherb" tea, nyugodtan literes kancsóba 4 filter cukorral meg citrommal (3-3 ek-lal). Az ízét meg kell szokni, de tapasztalat, hogy 3 hét után rendesen ízleni fog. A hízástól ne félj, mert a 4. hónaptól a baba szép lassan leszív rólad minden felesleget, ami a szoptatás elején lerakódhat. Napi 15-20 deka túró is csodákra képes. Meg persze sok leves.

Mitől lenne az anyuka teje tartalmas, ha mindentől eltiltják?

2009. júl. 28. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!