Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Besebesedett mellbimbóval mit...

Besebesedett mellbimbóval mit lehet kezdeni. Ha tovább szoptatok is meggyógyul? Mennyi a gyógyulás ideje?

Figyelt kérdés
2008. máj. 12. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mindenképpen szoptass tovább, és szopi után nyomj ki még egy csepp anyatejet, és azt kend szét rajta, hagyd rászáradni, és ne vedd vissza a melltartódat, lehetőleg 10 percig a pólót sem, hagyd szellőzni. El fog múlni. Nekem ezzel a módszerrel 2 nap alatt annyira enyhült, hogy már nem fájt szoptatni. Utána a seb is elmúlt pikk-pakk.

Sikeres szoptatást! :o)

2008. máj. 12. 21:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm gyors válaszodat. Így próbálkozom, de két napja kevesebb a tejem és gyakrabban szopiztatom, fejek is, ráadásul egyszerre mindkét mellből kell adjam neki, ami eddig nem így volt. Lehet így kicsit hosszabb időbe telik míg rendbejövök, de jó a megerősítésed, hogy nem csinálom rosszul és az anyatej meg a szellőztetés egy bevált módszer másoknál is.
2008. máj. 12. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

A feleségem mindkét gyereknél ivott tejképződést segítő teát, szerintem rettenetes íze van, de azt mondta meg lehet szokni. Oly annyira, hogy a végén csak azt itta! A nagyobbik szopott is még két és fél évesen is.

A sebesedés ellen mi bimbóvédőt is használtunk, nekünk az AVENT vált be.

2008. máj. 12. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mind a három gyereknél kisebesedett mindkét mellbimbóm, különböző mértékben. Most a 3.-kal volt a legrosszabb, mert az ő szopási technikája volt a leggyatrább. A legjobb ha az anyatejet hagyod megszáradni a seben, én soha nem mosom le, mert állítólag nem csak az anyatej, hanem a baba nyála is tartalmaz gyull. csökkentő anyagokat.

A Bioptron lámpa is segített, ha már nagyon rossz volt a helyzet. Mind a mai napig képes sebet ejteni, de már csak a bal bimbóm sebes egy kicsit...(most 5 hónapos)És már alig fáj! Szerintem a gyakoribb szoptatás nem sebesíti ki jobban a mellbimbót, és ahhoz, hogy tökéletesen begyógyuljon a seb, több napon keresztül szüneteltetni kellene a szopizást, ami nem megoldható.

2008. máj. 12. 23:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ellenőrizd, hogy a baba jól kapja-e be a melledet, kifelé fordul-e mindkét ajka, és jó mélyen veszi-e be a szájába a bimbóudvart! Ha valamelyik nem, akkor ez okozhatja a sebesedést.

Az anyatejes bekenés jó ötlet, segíthet még kencefice is, a Medelának van nagyon jó kréme például.

2008. máj. 13. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!