Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintem nem elég a tejem....

Szerintem nem elég a tejem. Honnan kell tápszert szerezni?

Figyelt kérdés

Napok óta 3 hetes babám enne, de a mellemben alig van, hamar leszívja, majd a másikat is.

Félek túl kevés vagyok neki és éhezik. Mit tegyek?

2012. jún. 18. 05:59
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Az orvossal beszélj. Ha kevés a tejed,majd ír fel tápszert.
2012. jún. 18. 06:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szoptasd gyakrabban,nem biztos hogy szükség van tápszerre,beszélj a védőnővel.Nekem is voltak ilyen időszakok amikor így éreztem.Ha mégis,akkor a doki majd felírja.
2012. jún. 18. 06:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Olyan jó volt idáig, mert minden etetés után, mikor tele volt, akkor ő maga engedte el és aludt el.

Most viszont szegénykém teljes erőből szívja, már csont üres mind a kettő és még mindig látom rajta, hogy enne.

A szívem szakad meg. :((((

2012. jún. 18. 06:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Tápszert a gyerekorvosnál lehet felíratni.

Ahogy a babád fejlődik, mindig lesznek "növekedési ugrások", amikor megnő az étvágya és szinte egész nap enne. Tedd olyan gyakran és hosszan mellre, amilyen gyakran kéri - sajnos úgy van kitalálva, hogy eltarthat 3-5 napig, amíg a kínálat utoléri a keresletet. Másrészről meg ügyesedik és egyre hamarabb végez majd.

Ha egyébként kiegyensúlyozottnak látod két etetés között, csak hamarabb kér enni, nincs gond a tejeddel. Más részről pedig ő is szomjas, ezért a melegben te is igyál sokat, hiszen egy jó részét ő issza meg és ha vígasztalan, pár kiskanállal adhatsz neki próbaképp néha forralt/lehűtött vizet.

2012. jún. 18. 07:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Átállítja magát,minél többet szívja annál több lesz a tejcsi neki...Tedd nagyon sokat mellre...meg szomjas is ,és az a pár csepp ami jön az is kell neki...
2012. jún. 18. 07:38
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Én 5 hónapja, babám születése óta vagyok így, gyakran ugy érzem kevés a tej, babám egész nap cicizik.(valóban kevés is néha, lefejem, hogy meggyőződjek róla).Ilyenkor én is tápszerhez nyúlok, pedig nem szabadna, mert ez egy ördögi kör.Amint tápszert eszik a baba, kevesebb tejed lesz.3 hónapos volt a babám, amikor nagy akaraterő kellett, hogy ne adjak neki tápszert.Akkor már minden este kellett a tápszer, mert estére nem volt tejem.Egy hétig folyamatosan csak ciciztettem, hogy elég tejem legyen és ne sírjon a babám.Van mellette egy 2 éves gyerkőcöm is, akivel szintén foglalkozni kell, ugyhogy az egy nagyon nehéz időszak volt, mert a nagyobbik nem tolerálta, hogy a pici folyamatosan "elrabolja"anyát.Aztán volt egy hónap, hogy nem kellett tápszerhez nyulnom.És 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, mert megint hiány lépett fel, de a tápszert nem fogadta el a babám.

Hozzáteszem, a nagyobbik lányommal ugyanez volt a helyzet, 2 hónapos koráig szoptattam csak, mert nem voltam elég kitartó, és tápszert adtam neki.Egyre kevesebb tejem lett, mígnem 3 hónapos korától csak tápszeren élt.Utólag tudom, hogy nem kellett volna feladnom, most ezért is küzdök.

Arra kérlek ne adj tápszert a babádnak.Legyen otthon egy dobozzal(én gyógyszertárba vettem, nem receptre), mert az megnyugtat,de amíg elkerülhető ne bontsd fel.Mert tényleg belekerülsz egy olyan körbe, ahonnan nehéz kikecmeregni.

Havi fél kilót hízik a babám minden hónapban, mindig mondtak méreckedésen a védőnök, hogy ez éppenhogy csak elég, még ne adja tápszert, majd meglátjuk hogy alakul a súlya.

Illetve volt olyan, hogy az is megnyugtatott, hogy megcsináltam neki a tápszert, de csak 10-20 ml-t evett cicizés után szóval annyira nem volt vészesen kevés a tejem.Erre jó a tápszer, hogy megbizonyosodjál róla, de tényleg egy jó tanács, hogy ne add fel, mert lesz jobb is:)

2012. jún. 18. 08:01
 7/9 A kérdező kommentje:

A hízás nálunk jó volt idáig, mert 3 hét alatt 1 kiló ment fel rá.

Köszönöm a tanácsokat, úgyis kell mennem csütörtökön az orvoshoz, majd megkérdezem tőle.

2012. jún. 18. 08:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Szió!

Szerintem növekedési ugrásotok van. Tedd minél sűrűbben mellre, írták előttem is, így fog beállni a kereslet-kínálat. Lesz majd még ilyen hat hetes kor körül, majd három- és hathónaposan is.

Egyél-igyál rendesen, pihenj amikor csak tudsz és szoptass igény szerint, hogy sok tejed legyen! Esetleg az Urtica Urens homeobogyót is próbáld ki (5 ch), kb. hatszáz forint és nekem bevált.

Nyugodtan tedd szoptatás közben vissza az indító mellre is a Babácskát, a tej nem fogy el a mellből, csak a szoptatás vége felé már nehezebben váltódik ki a tejleadó reflex.

Szerintem lesz elég tejed, kitartás :)

2012. jún. 18. 12:31
 9/9 anonim ***** válasza:
49%

Valaki itt írta adj baba vizet. Ne,ne.

Semmi másra nincs szüksége a babádnak csak anyatejre.

A teák és egyéb folyadékok lemossák az anyatej által a bélfalakra felépített védő immunanyagokat.

Mi is átestünk ezen amit itt a többi anyuka leírt, nehezen de sikerült megúsznunk a tápszert. Sokszor cicire kell tenni a babát, és ez felszaporítja a tej tejtermelést,stimuláló hatású.Az a probléma, hogy az anyukák megijednek, hogy éhen hal a babájuk. Ha van kakis, pisis pelus kellő mennyiségben, biztos csak növekedési ugrás. A hiányt, a cicid fogja pótolni, ha nem nyúlsz tápszerhez.Ha mégis azt adsz akkor is felfog nőni a babád.

Tavaly nyáron mikor 8-9 hónapos volt a babánk, a legnagyobb kánikulában is csak anyatejet kapott. Mikor szomjas volt kapott cicit.

Egyéves kora után kapott először vizet,és az orvos mondta, hogy sima csapvizet adjunk.

2012. jún. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!