Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek: elválasztanátok...

Mit tennétek: elválasztanátok a babát vagy megkockáztatnátok a műtétet?

Figyelt kérdés

Lányom 8 hónapos, a szülés óta nincs rendben a gyomrom. Az orvos akkor azt mondta, egyenlőre szoptassak, de ha rosszabbodik szigorú diéta ami miett el kéne választani a lányomat. Úgy 2 hónapja nagyon rossz, az orvos a diétát javasolta. Most voltunk másik orvosnál, aki szinte ugyanazt mondta: vagy diéta, vagy 5-6 hónap múlva műtét :-(

Lányom reggel-este eszik tejet, este cicin alszik el és néha hajnalba is ébred enni.

Mit javasoltok?

2012. jún. 9. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontosan mi a baj és milyen diétát írtak elő?
2012. jún. 9. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen műtét, ha egy-két napig nem tudsz miatta szoptatni, attól utána még folytathatnád.

Illetve nem tudom milyen diéta, de amellett miért nem lehet szoptatni?

Ha már csak napi kétszer szopik, akkor tápanyagot első sorban az ételekből kap, tehát nem teljesen értem.

Amúgy szerintem hívj fel egy IBCLC-s szoptatási tanácsadót, a www.lll.hu-n találsz. Én Schneiderné Diószegi Esztert szívből ajánlom. Ő segíthet felmérni a helyzetet, és ellát tanáccsal.

Jobbulást Neked, és remélem nem kell felfüggeszteni a szopit sem!

2012. jún. 9. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
18%

Hát két dolog jutott eszembe:

1. 8 hónaposan én már elválasztanám (tudom, WHO ajánlás, iszonyú időkig szoptat mindenki manapság), de én akkor is elválasztanám.

2. Nem tudom, hogy milyen betegség az, amit a diéta abszolút megold, és kizárt a műtét, diéta nélkül pedig rövid időn belül operálni kell, pedig orvosit végeztem.

2012. jún. 9. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, azt jó lenne tudni, h milyen diéta és milyen betegség, mert akár hozzátáplálás mellett még műtétig szoptathatnád is. Persze, ha elválasztod sem lesz már nagy a probléma egy 8 hós babánál.
2012. jún. 9. 18:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Én fiam is 9 hónapos. Most szoktattam le én is, mert nagy gondok vannak a gerincemmel és olyan infúziókra van szükségem amit szoptatás alatt nem javasolt. Gyerekorvos mondta, mostmár a saját egészségemmel foglalkozzak és válasszam le a törpét. Nagyon féltem tőle, mert nagyon cicis volt. Szerencsére pár nap alatt megszokta, hogy nincs. Amikor cicizni akart karomba vettem, cumisüveg a szájába és így elaludt. Amúgy csörös pohárból iszik. Már másfél hete nem szopizik.
2012. jún. 9. 18:21
 6/7 A kérdező kommentje:

Nincsenek nálunk az orvosi papírok, nem tudom a nevét. A gyomrom nem tudja a legtöbb dolgot lebontani, ezért kell a diéta. Nem ehetek húst, savas gyümölcsöt és zöldséget, zsírt, tejterméket. A diéta mellett szednék gyógyszert, így lehetne elkerülni a műtétet.

A műtéttel az a legnagyobb bajom, hogy altatásban végzik és sajnos az altatásra nagyon rosszul reagálok. Elvileg ez lenne a "tökéletes" megoldás: gyorsan túlesni a műtéten és folytatni a szoptatást. De nagyon félek, ugyanakkor önzőnek is érzem magam :-(

2012. jún. 9. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem alig 1 hónapos volt a kisfiam, mikor kiderült, hogy epeköveim vannak. Több megfázásos, illetve vírusos betegség miatt nem tudtak műteni, viszont görcsölni meg nagyon görcsöltem, így nagyon szigorú diétát kellett tartanom. Csak főtt krumplit, párolt rizst és baromfi felvágottat ettem.

És igen, elment sajnos a tejem. Szóval én alig másfél hónapig tudtam szoptatni, aztán tápszeres lett a kisfiam. De nagyon szépen fejlődött a fiam és nem is volt sokat beteg.

Ha súlyos a probléma, akkor műttesd meg magad, azért 8 hónapig tudtad szoptatni, az is nagyon jó. Látod, én még addig sem tudtam.:(

2012. jún. 9. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!