Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Visszaterhet a tejem ha mar 4...

Visszaterhet a tejem ha mar 4 hete nem szoptatok? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azert is kerdezem, mert kisfiamat 4 hetes koraig tudtam csak szoptatni, utana egyik naprol a masikra elapadt, de oly annyira hogy hiaba fejtem, nyomkodtam egy csepp sem jott. Most viszont par napja ha megnyomom a mellem jon a tejem. Nem sok de ha ujra van akkor ha ratennem a picim lehet hogy ujra tobb lenne es ujra tudnam szoptatni.? Mit tehetek? Azota tapszeresek vagyunk. Kezdjem el ujra probalgatni a szoptatast vagy hagyjam???
2012. máj. 19. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy próbát mindenképpen megér, de ne legyél csalódott, ha nem sikerül. Sajnos elég nagy esély van rá, hogy a gyerek már nem fogja elfogadni, hiszen a szoptatás fizikai munka, a cumisüvegből meg szinte magától jön. Ehhez a luxushoz nagyon könnyen rászoknak a babák. De én ismertem olyat, aki 28. hétre született, fél évig szondán etették, majd úgy jött ki a kórházból, hogy csak és kizárólag anyatejet szopott.

Az esély mindig megvan rá.

2012. máj. 19. 13:01
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
sajnos már nem fog beindulni az h most van tejed az azért van mert a tejcsatornád elvolt dugulva és most folyik el a tejed ami akkor nem bírt elfolyni kifolyni
2012. máj. 19. 13:04
 3/7 A kérdező kommentje:

utolsonak- hat lehet igazad van, es tenyleg volt valami, hisz nagyon be voltak gyulladva, nagyon fajt meg azutan is hogy mar semmi nem jott

mar nem faj, es lehet hogy tenyleg ez lehet csak az oka

hat megprobalni nem tudom hogy volna e ertelme, biztos hogy jobb lenne a picinek az anyatej, de mielott elapadt volna mar akkor is szenvedtunk, mivel fel orankent evett es folyamatosan sirt, ehes maradt mindig

2012. máj. 19. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem nem apadt el egészen, 3 hetes volt a babám, amikor 3 hétre kerültem kórházba. Ő meg addig tápszeres volt és mindenki azt mondta, már az is marad. De amint mellre tettem, simán visszaszokott és 1 hónap múlva már csak anyatejes lett megint.

Egy próbát, de inkább többet, biztos megér a dolog, ha szeretnéd szoptatni - és ha ő is kitartó: hagyd addig cicin, amíg és amilyen gyakran kéri és csak utána kínáld meg tápszerrel.

Meg www.lll.hu vagy www.ibclc.hu - itt faggathatsz emailben szakértőket.

2012. máj. 19. 14:32
 5/7 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszod

hat megprobalom hatha, es majd kiderul hogy sikerrel jarok e vagy sem

ha nem meg mindig maradhat a tapszer

2012. máj. 19. 14:48
 6/7 xStefix ***** válasza:
Egyetértek a 4-essel: ilyenkor segíthet a visszaszokásban a Szoptanít készülék, és mindenképp keress magad mellé szakmai támogatást is, mert egyedül valószínűleg nagyon nehéz lesz!
2012. máj. 21. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Sajnos azota ismet nincs semmi. Nagyon eros nyomkodasra max egy ket csepp jon csak. Nem tudom mi lehet ez, hogy hol van hol nincs.

2012. máj. 21. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!