Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzátáplásról jól csinálom...

Hozzátáplásról jól csinálom így? Majdnem 6 hós szopis kisfiamnál elkezdtem a kajcsiztatást. Alma, krumpli, sütőtök, répa az amit eddig ettünk.

Figyelt kérdés
Nem akarom túl tömni a pocakját eddig max 3 bébi kanálnyit kapott egyszerre és utána kapott még szopit. Elég ez a mennyiség vagy már többet kellene egyen? Honnan tudom, hogy mi az a határ amikor már nem esik neki jól? Félek nehogy megutálja az evést. 2 hete kezdtük és egy nap egyszer adok neki kajit.
2009. jún. 25. 18:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindíg annyit egyen amennyi jól esik neki.Hol a határ? Hát az én kislányom összeszorítja a száját ha már nem kell neki,vagy kifelé tolja a szájából és hangot is mellékel hozzá :) Innen tudom ha már nem kér. Figyeld a jelzéseit. Én mindíg növeltem az adagot apránként és nem volt gond.A lényeg a fokozatosság.
2009. jún. 25. 18:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)) az én kisfiam az első falatnál is fintorog és ki-be tologatja a hamit. Persze meg kell szoknia ezt is, mert új dolog ez neki, de sajnos sok rossz evő picur van a közelembe és félek nehogy nálunk is ilyen gond legyen az erőltetés miatt! De elég ez a mennyiség? 2 hét után se tudtam emelni az adagot.
2009. jún. 25. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Szépen apránként kell emelni,kis cselekkel plussz egy kanállal adni.Nálunk az édesebb alma illetve körte jött be.A kislányom oda van érte.Amikor megszokta az ízét 2-3nap után már többet evett,és egy hét alatt elértünk 60ml-ig.Barackot az elején 1-2kiskanállal adtam,de mivel savanykásabb ezért tettem hozzá az almából és úgy szívesebben ette.Majd óvatos legyél az almával és körtével mert fogja a pocakot.Lehet erőlködni fog ha majd többet eszik belőle.Mi még csak 4hósak vagyunk és szopi után kapja mert kevés a tejem.Ha gondolod írhatsz privátba is ha esetleg van még kérdésed,szívesen segítek ha tudok.
2009. jún. 25. 20:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kedves 2. élni fogok a lehetőséggel, hogy kérdezhetek privátba, jelentkezni fogok mindenképp!

Jó babázást!

2009. jún. 25. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!