Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit egyek, igyak amitől...

Mit egyek, igyak amitől táplálóbb lesz a tejem?

Figyelt kérdés
ma a gyerekorvos meg állapította hogy gyenge a tejem mivel az egy hónapos kisfiam 3 hét alatt csak 70 dkg-ott gyarapodott. azt tudom hogy elég a 60-70 dkg-os gyarapodás de ugynézki hogy a dokiknak nem elég és most be vagyok pánikolva nehogy ez miatt tápszerezni kelljen a picurt
2012. máj. 9. 22:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, mit akar mennyit hízzon a kissrác???

No para, ha azt mondja adj tápszert, akkor bólogass, és ne váltsd ki. vagy váltsd ki, de ne add neki, csak ha Te is úgy érzed, hogy tényleg gáz van...

Amúgy meg ilyet, hogy gyenge a tejed...pfff...

de a kérdésedre a válasz, hogy mindet egyél igyál amit megkívánsz, ne legyenek diétásak a kaják, de nem kell tömény zsírt se enned:)), legyen változatos. Nekem a szénhidrát volt a fontos mikor szoptatttam, és a pihenés!!!, meg hogy ivásból meglegyen a napi 2 liter.

2012. máj. 9. 22:24
 2/10 alaszka ***** válasza:
100%
Jaj, megint egy okos gyerekorvos....vagy épp jó pénzt kínált neki a tépszerügynök. 70 dkg hízás teljesen jó!!! Min. heti 20 dkg gyarapodás az "előírt" ha jól emlékszem. Folytasd a szoptatást, nem lesz gond, csak ne görcsölj ezen. Tényleg hogy az orvosoknak sincs jobb dolguk, mint az anyukákat rémisztgetni...
2012. máj. 9. 22:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 70 dkg-ot hízott 3 hét alatt és a doktornéni meg dicsérte. Nem kevés ne aggódj . Egy 5 hetes kislány anyukája.
2012. máj. 10. 07:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Na ez a tápszerlobbi, amitől falnak megyek. :-(( Az ilyen gyerekorvostól el kéne venni a diplomáját, mert nem használ, hanem árt a pácienseinek.

Először is: olyan nincs, hogy a tej nem elég tápláló, ez a legnagyobb marhaság, amit mondhat. Másrészt a babád gyarapodása tökéletes. Harmadrészt: az ilyen dokiban egy percet se bíznék, mert ahogy a tápszert a jutalékért tukmálja, ugyanúgy beszedet majd veletek mindenféle fölösleges gyógyszert, szintén a jutalékokért. Én azonnali hatállyal orvost váltanék.

2012. máj. 10. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:
szia ajánlani tudom!!!!bodza szörp illetve 2 literes almalé coopos nekem tuti bevált van még aki az ananászra esküszik én 3 évig szoptatam most meg 13 honapja szoptatok ujra
2012. máj. 10. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Na egyszer egy másik topikban leszóltak, mert azt mertem írni, hogy a gyerekorvost (védőnőt) gyakran pénzeli a tápszergyártó. Íme a bizonyíték. Tökéletes a babád gyarapodása, ne hallgass az ilyen kóklerekre! Bízz magadban, és nem lesz baj!
2012. máj. 10. 12:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Mi hét elején adtuk vissza a kölcsönzőbe a mérleget, mert már én is kb meghülyültem, h miért csak ennyit evett, ha előbb meg a dupláját vagy a tripláját???:D

Amióta nincs mérleg, sokkal nyugodtabb vagyok, a babám sem cipelem, mikor szopcsi után mérlegre... elalszik (így nem kel fel).

Annyira jó, h így be tudják paráztatni az embert, amitől kb utána egy darab nullának érzed magad... -.-

Mindent csak érzésből csinálj! Az a legjobb!:)

2012. máj. 11. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Válts gyerekorvost. Viccen kívül, ha teheted.

Mi az, hogy "gyenge tej"?

Ez az orvos vagy minimum 60 éves, és sosem járt továbbképzésre, vagy valami eldugott faluban vagytok, más tippem nincs...

Szomorú, hogy így lehet praktizálni. :o/

Szoptasd tovább, ahogy eddig.

Ha aggódsz, hívj fel egy szoptatási tanácsadót.

A www.lll.hu oldalon találsz szép számmal.

2012. máj. 11. 20:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 18 hónapig szoptattam azért csak eddig mert terhes lettem újra :) és 17liter tejet leadtam.Az hogy kinek mennyi teje van az genetika.Részben lehet befolyásolni a kellő mennyiségű folyadékkal ami napi 2-3 liter.Mindegy, hogy mi.Én sima ásványvizet iszom.A lényeg hogy sokáig legyen tejed a sokszori mellre rakás.Ha kell óránként adok neki de van hogy 4 óra múlva jelentkezik.Annyit még megemlítenék hogy nekem 18 hónapig kizárólag anyatejet evett,többször kijött a védőnő hogy megetesse valami pépes gyümölccsel vagy főzelékkel de nem volt hajlandó elfogadni semmit.Most a harmadik gyermekem 9 hetes amikor sétálni megyünk azért viszek magammal cumisüvegbe vizet hátha megszomjazik a hőségbe de még eddig nem volt rá igénye.
2012. máj. 11. 23:08
 10/10 anonim válasza:
Tehenet.
2012. máj. 28. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!