Mennyi tejet lehet inni szoptatás alatt, és mi a kockázata?
1. Van, aki szerint max. napi 2 pohár tejet ihatok, vagy ennek megfelelő mennyiségű tejterméket ehetek szoptatás alatt, más szerint napi 1 l tejet meg KELL inni. Most akkor kinek van igaza?
2. Mi baj lehet, ha túl sok tejet iszom és tejterméket eszem szoptatás alatt?
Nálunk a gyerekdoki direkt kérte, hogy hanyagoljam a tejet szoptatás alatt. Babám hasfájós volt, nagyon meg kellett gondolnom mit eszek és mit iszok, így ezért én inkább nem is ittam tejet. Baj, akkor lehet, ha babád érzékeny és hasfájást okoz neki. A tejfehérje átmegy az anyatejbe, és a babánál okozhat tejfehérje érzékenységet. Aminek a tünete: ekcéma, atópiás bőr, hasfájás, haspuffadás, nyugtalan alvás, súlyosabb esetben véres széklet stb. Ezért nem szokták javasolni.
De persze nem minden babánál okoz ez tünetet vagy bajt, és sok anyuka simán ihat tejet gond nélkül, persze ajánlott mértéktartónak lenni még ekkor is.
Én fél literről tudok, ill.azt hallottam több forrásból.
Az biztos, hogy nem tanácsos sokat inni, mert a babának árt.
ha te bírod atejwt, sztem a fél liter ok. nekem bába mondta szülés előtt, h akár a tejhozamra is rosszul hathat, a gyerekorvosom ellenezte, mert allergiát válthat ki a babánál. manapság nagyon sokan ellenzik a tejwt, kitolják hozzátáplálásnál 3 év fölé.
de ne csináljunk oda gondot, ahol nincs... nekem a sok víz volt a kulcs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!