Hogy kell kiszámolni, hogy hány gramm az evési szükséglete egy kisbabának?
Én sosem mértem, nem számolgattam. Cicire raktam, annyit szívott, amennyi kellett neki. Ha nyugodt, jókedvű, rendesen fejlődik, feleslegesen idegesíted magad a méricskéléssel.
3 gyerkőc anyuja
Te képletek alapján eszel..? ;)
Nem. És ő sem.
Csak akkor ajánlom neked, hogy a matekozással foglalkozz, ha valóban okod van rá, pl. nem gyarapszik a babád megfelelően (vagyis jóval a minimum alatt van), korababa, nagyon sárga/aluszékony, beteg vagy hasonló. Azaz komoly, orvosilag indokolt okod van rá, hogy pontosan figyelemmel kísérd a napi adagjait. - De ha egészséges, akkor ne számolgass, mert bele fogsz kavarodni és félreérted a dolgokat! Nézz csak körül itt a fórumon, hányan futottak bele ebbe a hibába...
súlyx1,5/evések száma.
pl: 7,5kgx1,5=11,25/5=2,25. Kb: 225 ml/ adag.
Az én babám tápszeres,én szoktam számolni a súlyához az adagját amíg kicsi volt. Mert annyit evett amennyit adtam neki,nem jelezte ha sok és persze utána volt sírás. Most 5 hónapos már nem nézem 200 ml körül eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!