Tejserkentő, tejszaporító, szoptatós teát mikortól érdemes inni?
Második vagyok. Valamit biztosan használ, hiszen gyógynövényekből van összeállítva, tehát pont hogy ez olyan dolog, amit nagyanyáink is itták/ihatták, népi tapasztalatok alapján. Mindenesetre ártani tuti nem árt, és legalább a napi folyadékbevitelhez hozzájárul, változatosabbá teszi és még finom is.
Én fél literbe szoktam dobni egy filtert (szerintem a Mecsek a legfinomabb), és egy kiskanál mézet bele. A férjem és a fiam szokták elinni előlem... :)
Így van, ahogy előttem is írták. A fontos szerintem a megfelelő étkezés (pl. gyümölcsök, folyadék, fehérje).
Nem szabad rágörcsölni erre, és másra sem, mert azt a baba is megérzi. Én sem ittam semmit, és nem idegeskedtem, hogy lesz-e tejem, mert miért ne lenne (meg úgy alapvetően sem aggódok semmin, a dolgok jönnek maguktól, ha valamit nem tudok, akkor meg én is kérdezek anyukámtól, védőnőtől. És a Baba szerencsére nem sírós, nem hasfájós.)
Olyan szerencsés voltam, hogy már a kórházban a 2. napon bedurrantak a cicik és ömlött a tej (jó is volt, mert a Baba besárgult és rengeteget és ügyesen szopott). A szobatársaim meg pl. itták a teát, nekik a 4. napon kezdett beindulni, mielőtt jöttek haza. Fejnem is kellett, és még most is kell kicsit mindig, váltott mellből szoptatok, bőven elég neki egyszerre egy cici. 3400 grammal született, 2 hetesen már 3930 volt.
A múlt hét óta 2-3 naponta iszok csak Hipp Natalos szoptatós teát, de a tej mennyiségét nem befolyásolja.
1 hónapos Kisfiú anyukája
Nem gondolom, hogy ettől váltom meg a világot, még nem szültem, van egy kis időm még! A rokonom most szült, neki volt, nem kellett neki, nekem adta! Egy ártatlan kérdés volt, nem tudom mit kell itt csesztetni a kismamákat, anyukákat, mert kérdeznek valamit!
A többieknek köszönöm szépen!
A kórházban még felesleges elkezdeni, főleg, ha még be sem lövellt a tejed. Ha rád éppen nagyon fog hatni, akkor a túl korai használat miatt még jobban be fogsz lövellni, ami elég kellemetlen tud lenni..! Nem véletlenül tejSZAPORÍTÓ a nevük - vagyis akkor érdemes használni, ha éppen nem elég a tej, de ez nem az első napokban szokott lenni általában.
És igaz az is, hogy nem ettől lesz valakinek elég teje önmagában, A szakemberek szerint minden ilyen "csodaszernek" akkor van igazi hatása, ha MELLETTE a szoptatási gyakorlat is megfelelő. (Bár akkor meg általában már sokszor felesleges is.) Szóval, ez önmagában nem nagyon segít, inkább egyfajta kiegészítésként tekints rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!