Sosem jövünk ki ebből az ördögi körből (túl kevés tej - sok tej)? Hogy lehetne megoldani?
Kisfiam kb két héttel ezelőttig mindkét ciciből evett. Üresre szívta. Aztán jött egy (szerintem) fejlődési ugrás, és elkezdett 1,5 óránként enni. Ettől annyira felszaporodott a tejem, hogy amint lecsengett a nagy étvágy, elég volt már neki az egy ciciben termelődő mennyiség is egy étkezéshez.
Ennek az lett az eredménye,hogy a cicik kb 2 nap után "vették a jelzést" és kevesebbet termeltek. Egészen addig, amíg már megint kevés letta tej,és megint mindkét cicit kérte ahoz hoyg jól lakjon, és sokszor már 2 óránként.
És itt kezdődik a folyamat előről. Gyakran evés 2 ciciből = sok tej --> elég csak az egyik ciciben lévő mennyiség ---> cicik reagálnak,kevesebb tejet termelnek ----> megint kevés neki a tej, 2 ciciből eszik egyre sűrűbben....
Most ez megy már valamivel több mint két hete, és nem tudom,mit lehetne tenni,hogy mostmár beálljon valami normális mennyiség.
Először is, azon túl, hogy te magad úgy véled most, hogy nem állt még be az állandó mennyiség - okoz ez más gondot is neked? Pl. a túl sok tejes szakaszokban túltelítődés, esetleg elzáródás...
Mert ha nem, akkor igazából semmi teendőd nincs; erről szól ugyanis az igény szerinti szoptatás. ;) Nem írtad, mennyi idősek vagytok pontosan, de az első hónapok, fél év általában ilyen hullámzásokkal telik. Növekedési ugrások, idegrendszeri fejlődés (pl. elforgás szopi közben), fogzás, szurik stb., ezek mind befolyásolhatják a szopási ritmust. Vagyis mire úgy látnád, hogy beáll egy adott rendszer, tutira történik valami és megint borul a dolog. - De, ha igény szerint szoptatsz ilyenkor is, akkor mindig az aktuális szükségletnek megfelelően lesz tej. Azaz, ha a babádnak több kell, akkor több lesz, de ha épp kevesebb, akkor annyi. Nem feltétlenül kell arra törekedned, hogy mindig pl. egy vagy váltott mellből tudj szoptatni; inkább az a lényeg, hogy mindig arra reagálj, amit a babád jelez neked.
Köszönöm szépen.
Nagyon nagyon vártam,hoyg hátha te is fogsz nekem válaszolni.
Igény szerint szoptatok, de azért nagyjából rendszeresen. Amikor kevés a tej akkor két ciciből amikor sok akkor egy ciciből.
Ezek szerint ez nem baj, csak engem zavar néha a túltelítődöttt cici. Fájdogál néha, meg eláztat engem és a környezetem. :-)
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!