Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit kellene szopiznia 11...

Mennyit kellene szopiznia 11 hetesen?

Figyelt kérdés

4000 gr született és 58 cm rel. Kisfiú. Most 6100 gr és eggel 160-200ml eszik és délután is 110 nél kevesebbet nem eszik. A doktorunk véleménye szerint nem lesz ez elég neki, mivel nagy baba. És én el vagyok keseredve, hogy miért ne lenne elég?? Úgy veszem észre, hogy nem is tudna többet szopizni, mert ha már 200 at szopizik is kibukja.

Szerintetek is kevés lesz neki? Én úgy tudom, hogy az igénnyel konstans nő a tej mennyisége is. Vagy ez nem mindenkinél van így? Én nagyon szeretném 6 hónapos koráig szopiztatni. Csak egyszer fejek este, mert éjszaka nem kel már fel enni.

2009. jún. 14. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne higgy az orvosodnak, inkább a fiadnak, és szerintem ne méricskélj, bízz meg benne, ha éhezik, annak egyértelmű tünetei vannak. Miért ne lenne neki elég a tejed, és akár 6 hónapos kora után is szoptathatod. :-)
2009. jún. 14. 23:07
 2/6 A kérdező kommentje:
okés, ezt már többen mondták ,hogy ne méricskéljem. Nem is foglalkoztatna a dolog, csakhát ez a fránya anyaság kihozta belőlem a maximalistát...Nem bírnám ki, ha miattam éhezne a manóm.
2009. jún. 14. 23:11
 3/6 anonim ***** válasza:
49%
Megint én. Teljesen megértelek, de ha nem bízol magadban és benne, hanem stresszelsz, az a tejtermelést is gátolja, úgyhogy lazíts nyugodtan. A fiadnak csak Te kellesz, őt nem érdeklik a számok. :-)
2009. jún. 14. 23:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Enyém is 4 kilóval született, 14 hetzesen 5550 gramm, lány.

Fogalmam sincs mennyit eszik,nem mérem, tejem van, ő meg jól szokott lakni.

Te se méregesd, csak fölösleges stressz.

2009. jún. 15. 07:59
 5/6 anonim ***** válasza:

ezek a mennyiségek teljesen jók!

a 200 meg egyenesen szuper!!!!!!!!!bár az enyém is annyit enne!

de nem értek azzal egyet, hogy nem kell "méricskélni".

szerintem nyugodtan mérd, ha már van lehetőséged, így te is megnyugszol, és igenis, tudni kell azt, hogy mennyit eszik a baba egy nap!

sose értettem azokat, akik azt hangoztatják, fogy "fogalmam sincs, mennyit eszik egy nap"

2009. jún. 15. 09:15
 6/6 anonim ***** válasza:

De ha látom, hogy jól van lakva, minek nézzem, hogy menyit eszik?

És ha nem annyit eszik, mint amennyi "elő van írva", hanem kevesebbe, de nem éhes, akkor tölcsérrel bele kellene öntenem még a szájába annyit, amennyi hiányzik?

Vagy ha többet enne, mit az "előírt", akkor ki kellen vennem a cicit a szájából, hogy most márt megetted, amennyit kell, többet nem kapsz?

(Másráést, akárhányszor próbáltam mérni a gyerek csak üvöltött amérlegen, hogy már enne.)

utolsó előtti

2009. jún. 15. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!