Most az csak szerintem undorító mikor egy járó, beszélő, majdnemhogy szobatiszta gyereket még szoptat az anyja?
Az, hogy viszolyogsz, az a te dolgod. Az viszont, hogy belőled bármilyen korú, szopó gyerek látványa az "undorító" kifejezés használatát váltja ki, legalább akkora probléma, mint az, ha egy 3-4 éves gyereket még szoptat az anyja. Szerintem.
(Az pedig, hogy lepontozzátok a "szoptatáspárti" válaszokat, szimplán szánalmas ...)
ÖÖÖ, nem kötekedésként de pont nem a "szoptatáspárti" válaszok vannak lepontozva, vagy lehet én látok rosszul. A lepontozda épp a szoptatósok kedvenc elfoglaltsága. (mondjuk engem marhára nem érdekelnek a százalékok).
A kérdésre válaszolva, én is taszítónak tartom ezt a szituációt amit a kérdező írt. Ha egy csecsemőt megszoptatnak az utcán, játszótéren, nyilvános helyen (persze diszkréten) azzal nincs semmi baj, mert annak a kisbabának ez tényleg elemi szükséglete, hamar megéhezik és nem lehet helyettesíteni a tejet más étellel. Egy nagy gyerek már kibírja ha nem szopik óránként és ha megéhezne akkor mindent ehet amit a felnőttek is. Szóval hogy meddig szoptat valaki az a magánügye, de egy nagyobb gyereket már lehet otthoni körülmények között is szoptatni, nem kell feltétlenül nyilvánosan.
A tapasztalat pszichológusként pl. az, hogy ez ilyenkor már az anya szükséglete inkább, mint a gyermeké. És gyakran vezet rendellenes kötődéshez is. Kismama vagyok, nem viszolygok a szoptatástól, szeretném is majd nagyon, ha tudnám szoptatni a gyermekem, bár módom 7-8 hónapos kora után semmiképpen nem lesz. Ráadásul engem nagyon nem érdekel, hogy ki meddig szoptat.
Ha egy gyerek már tud a saját szavaival cicit kérni, akkor nem kell szoptatni, és ezáltal csodás táptalajt adni a rendellenes kötődési mintázatoknak. Ez az én véleményem.
(indulhat a lepontozás! :))
14-es! Ez nagyon jó amit írtál! Az én szomszédom még szoptatja a majd' 3 éves kislányát és mesélte nemrég, hogy néha odamegy a lánya, és azt mondja az anyjának: "édes, drága cicim"...
Jesszus! Ez mega-gáz!!!!!
Amúgy 9-es vagyok.
Kedves pszichológus, pszichológusként azért kicsit érdekelhetne, ki meddig szoptat!
Ennyit a pszichológusokról :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!