Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most az csak szerintem undorít...

Most az csak szerintem undorító mikor egy járó, beszélő, majdnemhogy szobatiszta gyereket még szoptat az anyja?

Figyelt kérdés
Nálam a szoptatás az olyan 1 éves korig normális.Neked???Persze mindenki azt csinál amit akar,de én viszolygok mikor pl.a játszótéren a 3-4 éves gyerek odarohan az anyjához,az előkapja a cicit,párat kortyol a gyerek állva,aztán vissza a csúszdára.
2012. márc. 25. 21:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

Az, hogy viszolyogsz, az a te dolgod. Az viszont, hogy belőled bármilyen korú, szopó gyerek látványa az "undorító" kifejezés használatát váltja ki, legalább akkora probléma, mint az, ha egy 3-4 éves gyereket még szoptat az anyja. Szerintem.

(Az pedig, hogy lepontozzátok a "szoptatáspárti" válaszokat, szimplán szánalmas ...)

2012. márc. 26. 17:20
 12/26 A kérdező kommentje:
Egy óvodáskorú gyermek szopása belőlem valóban undort hoz ki.Amikor azt hallod,olvasod,hogy egy anya szoptatja a gyermekét,akkor a többség szerintem egy kisbabára gondol,nem egy beszélő,futkározó,szoba tiszta,nagy gyerekre.Ő dolga,de szerintem az ilyen titkolnivaló inkább!És az említett eset,konkrétan volt akiből öklendezést váltott ki (nem belőlem,és az az anyuka 16 hóig szoptatott)
2012. márc. 26. 19:49
 13/26 anonim ***** válasza:
72%

ÖÖÖ, nem kötekedésként de pont nem a "szoptatáspárti" válaszok vannak lepontozva, vagy lehet én látok rosszul. A lepontozda épp a szoptatósok kedvenc elfoglaltsága. (mondjuk engem marhára nem érdekelnek a százalékok).

A kérdésre válaszolva, én is taszítónak tartom ezt a szituációt amit a kérdező írt. Ha egy csecsemőt megszoptatnak az utcán, játszótéren, nyilvános helyen (persze diszkréten) azzal nincs semmi baj, mert annak a kisbabának ez tényleg elemi szükséglete, hamar megéhezik és nem lehet helyettesíteni a tejet más étellel. Egy nagy gyerek már kibírja ha nem szopik óránként és ha megéhezne akkor mindent ehet amit a felnőttek is. Szóval hogy meddig szoptat valaki az a magánügye, de egy nagyobb gyereket már lehet otthoni körülmények között is szoptatni, nem kell feltétlenül nyilvánosan.

2012. márc. 26. 20:43
 14/26 anonim ***** válasza:
68%

A tapasztalat pszichológusként pl. az, hogy ez ilyenkor már az anya szükséglete inkább, mint a gyermeké. És gyakran vezet rendellenes kötődéshez is. Kismama vagyok, nem viszolygok a szoptatástól, szeretném is majd nagyon, ha tudnám szoptatni a gyermekem, bár módom 7-8 hónapos kora után semmiképpen nem lesz. Ráadásul engem nagyon nem érdekel, hogy ki meddig szoptat.

Ha egy gyerek már tud a saját szavaival cicit kérni, akkor nem kell szoptatni, és ezáltal csodás táptalajt adni a rendellenes kötődési mintázatoknak. Ez az én véleményem.

(indulhat a lepontozás! :))

2012. márc. 26. 21:48
 15/26 anonim ***** válasza:
61%

14-es! Ez nagyon jó amit írtál! Az én szomszédom még szoptatja a majd' 3 éves kislányát és mesélte nemrég, hogy néha odamegy a lánya, és azt mondja az anyjának: "édes, drága cicim"...

Jesszus! Ez mega-gáz!!!!!

Amúgy 9-es vagyok.

2012. márc. 27. 13:37
 16/26 anonim ***** válasza:
92%

Kedves pszichológus, pszichológusként azért kicsit érdekelhetne, ki meddig szoptat!

Ennyit a pszichológusokról :-)

2012. márc. 27. 14:14
 17/26 A kérdező kommentje:
Miért? A pszichológus nem szoptatási tanácsadó,vagy attól,hogy valaki pszichológus mindennek érdekelnie kellene?
2012. márc. 27. 15:28
 18/26 anonim ***** válasza:
Miért kellene, hogy érdekeljen? Ha hozzám fordul később, akkor érdekel, hogy meddig szoptat, szoptatott. De addig semmi közöm hozzá.
2012. márc. 27. 15:30
 19/26 anonim ***** válasza:
30%
Ha valóban pszichológus, akkor pontosan tudja, hogy miért kell(ene), hogy érdekelje!
2012. márc. 27. 16:25
 20/26 anonim ***** válasza:
2012. márc. 27. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!