Tapasztalt anyukak, milyen etkezes javasolt szoptatas alatt? Mit szabad es nem, enni?
Ez függ a baba korától. Mert attól hogy az elsö hetekben nem ehetsz pár dolgot, majd késöbb szép lassan próbálgathatsz dolgokat.
Amit az elsö hetekben kerülendö azok a puffasztó ételek, és citrus félék. ezek iszonyat gyomorfájást tudnak okozni, a citrus félék még plusszban akár sebesre is marhatják a kicsi popóját. (a multivitaminban is van elég sok citrus féle)
Persze ezeket elején kerülöd, és szép lassan próbálgathatod enni, inni öket, és figyeled mi a hatás. Van akinél ez van akinél más okoz problémát, de egy újszülöttnél ezeket mindeképpen kerültem, kerülni fogom.
koszonom a valaszod
a pici most 1 hetes
igazabol mar annyi mindenre mondtak hogy nem szabad enni, hogy mar fogalmam sincs mit ehetek es mit nem
èrdemes betartani az elején ezeket, majd szép lassan mindenböl egy kicsit. de soha ne egyszerre próbáld ki. ez nem azt jelenti hogy most minimum 6 hónapig nem ehetsz semmit. egyél olyat ami a te gyomrodnak sem nehéz, ami nem savas, és nem puffasztó. majd a kedvencekkel kezdj el kísérletezni, és megtudod mi is jó vagy rossz a babádnak.
pl a narancslé a multivitaminban a korházi szomszédomnak a csendes babájának egy éjszakás üvöltést okozott, másnap reggel látta az ápolónö hogy mit ivott a csaj egyböl kiöntötték, délután már minden rendeben volt.
Erősen puffasztó ételeket érdemes eleinte kerülni, és az extrém sok tejet.
Kb 6 hét után már lehet óvatosan próbálkozni, fontos persze a mértékletesség.
Nagyon érdemes odafigyelni a koffeinre is, sok gyereknél túlzott élénkséget, ingerlékenységet, alvási problémákat okoz. Én mindkét fiammal nem ihattam egy korty kávét sem, amíg szoptattam.
ami megterheli a gyomrot, azt ritkán egyél csak (bab, lencse, káposzta), max.heti 1x.
egyébként mindnet szabad, illetve figyelni kell a kicsi reakcióit. nálam a tej és a csoki került tiltólistára, mert bukott tőle, mással nem volt gondja.
szóval óvatosan mindent ehetsz, és figyeld a babácskád!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!