Egy éves a kislányom, és még mindig szinte csak szopik.
Most kb. mennyi lehet a tejem szénhidráttartalma?
Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert gondolom ha kb. 150 g széhidrátot eszek egy nap, akkor ninimum a felét a pici elveszi. Vagy rosszul gondolom?
2009. jún. 11. 17:36
1/6 anonim válasza:
Nos,ez nem így működik sajnos!!!A babáknak féléves korától kezdve SZÜKSÉGÜK van olyan tápanyagokra is,amit az anyatej ugyan tartalmaz DE már nem annyira TÁPLÁLÓ A TEJ!Mielőbb vezesd be a gyümiket, zöldségeket,gabonákat,főzelékeket,húsokat!!!(utóbbi nagyon fontos hiszen vashiányos lehet a pici).Mivel egyéves a kislány vszínű már áll meg sokat mozog,megváltozott a mozgása ami miatt sokkal több energiára van a szüksége.A védőnőd nem mondta hogy mikor mit adj a babádnak?a keresőbe írd be hogy hozzátáplálás,rengeteg találatot fogsz kapni.A súlya rendben van?Nem hiszem el hogy a védőnővel nem beszélgettek ilyenekről.Mielőbb kezd el a hozzátáplálást a kicsi egészsége érdekében!
Első hozzászóló vagyok.Ne foglalkozz a tejeddel,lehet hogy a mennyisége igen,de a tápértéke nem megfelelő már egy egyéves kizárólagos táplálására.A tejed ugyanaz mint az elején csak a kicsinek NEM tápláló.Teljesen más irányból közelítsd meg a dolgot.Hány éves vagy?
2009. jún. 11. 17:59
3/6 anonim válasza:
Az ln kisfiam is 1 éves és csak szopik.
Gondolom te is akarod,hogy mást is egyen,de ők nem akarják.
Nehéz helyzet...és nehéz egy kívülállónak elképzelni(első válaszoló).
Nálunk nem igaz az az állítás,hogy ilyenkor már nem tápláló a tej.Sőt!!!
A fiam 12 kg.Nekem inkább azt mondta a védőnő,hogy elég magas a kalória értéke és diétásabban egyek,hogy ne hízzon annyit.Nálatok nem megy a súlya már?
Ő sem akar mást enni?Hogy bírod?
2009. jún. 11. 22:13
4/6 A kérdező kommentje:
Nos igen. Első hozzászólónak biztos nincs gyereke. Lassan ebbe őszülök bele, hogy azon aggódok, a gyerek nem akar semmit enni, csak a cici kell. De a súlya rendben van, napközben összesen legalább 4-5 órát alszik, és az éjszakát is végigalussza, kb. 10-től reggel 6-ig! Boldog, izgága, csupa élet gyerek, okos és fejlett! Akkor hogy is van ez? Miért is nem elég neki? Én már mindent próbáltam, de nem sok sikerrel. Fél éves kora óta annyit tudtan csupán elérni, hogy egy nap legalább egy gyümis husis bébiétel felét megegye két részletben! Teát kb. 50 ml-t iszik, néha egy kis leveszöldség, ami kb. egy evőkanálnyi mennyiség, és ennyi! Ő már a második gyerekem, és a fiam is rossz evő. Ezen felül ápolónő vagyok, tehát van valami sejtésem a gyerek táplálásáról... Csak a való életben nem úgy működik a dolog, mint a tankönyvekben. Hiába okoskodik nekem a védőnő (ráadásul nincs is gyereke!!!), ha minden próbálkozás hasztalan! Engem csupán az érdekel, hogy összetétel szempontjából mégis kb. mennyi szénhidrátot tartalmaz a tejcsi. Mert tuti többet, mint az első hónapokban.
2009. jún. 12. 10:36
5/6 anonim válasza:
Nos,az első hozzászóló vagyok,és a hiedelemmel ellentétben VAN EGY 15 HÓNAPOS KISFIAM.Tudtommal ez az oldal pont nem arról szól,hogy a válaszolók egymást kritizálják.Én csak segíteni akartam.Én nem akartam senkit megbántani,csak azt írtam hogy egy egyéves KIZÁRÓLAGOS táplálására nem elegendő.Mindegy,egyet javasolhatok,szerintem vizsgáltasd meg a tejet,komolyan.Abból látható lesz amire kíváncsi vagy,és nem kell izgulnod.
:)
2009. jún. 16. 11:42
6/6 anonim válasza:
Esetleg nézd meg ezt az oldalt,hátha találsz vmi érdekeset,ami segít.Nem lehet hogy megterhelő a picinek az elválasztás?(úgy értem lelkileg)Mert normális esetben nem szabad akadályba ütköznie,főleg szoptatott babánál természetesen érdeklődnie kellene az új ízek iránt.De én amondó vagyok hogy ne erőltesd semmiképp.Ne tuszkold bele,csak kínálgasd,fokozatosan.Ne minden nap mást.Könnyebb lenne segíteni ha leírnád az elválasztás menetét,mit mikor hogyan csinálsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!