Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem provokacio: nem furcsa,...

Nem provokacio: nem furcsa, ha valaki direkt visszaszoktatja a kisgyereket a szoptatasra, hogy tandenben szoptathasson?

Figyelt kérdés

Van mar ket gyermekem, kepben vagyok a szoptatasrol, nem idegenkedek tole, semmi ilyesmi.

De par napja olvastam valahol neten egy tortenetet, kb 2 ev korkulonbseggel jottek a gyerekek, az anyukanak terhesseg alatt el kellett valasztania a nagyobbikat, mert gondok voltak. De O sokaig akart szoptatni, igy a kicsi megszuletese utan sokszor kinalgatta a nagyobbikat, illetve praktikakat vetett be, hogy vissza tudja szoktatni a kisgyereket is a szoptatasra. Merthogy addigra a nagyobb mar elutasitotta, tobbszor nemet mondott, de addig-addig kinalgatta az Anyuka, hogy csak kiprobalta es par het alatt visszaszokott rendesen.

Oszinte leszek: nekem ez mar sok.

Mindenki azt csinal, amit akar, de velemenyem lehet.

Ti ertitek, hogy ebben mi a jo?

2012. febr. 27. 23:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hülyeségnek tartom mármint a visszaszoktatást.

Szegény gyereket jól összezavarta az anyja először leszoktatja majd vissza.

Nekem is két gyerekem van kis korkülönbséggel(21 hónap) a nagy csak 6 hónapos koráig szopott, mikor megszületett a kicsi kérdezgette , nézegette mit csinál a kicsi elmeséltem mit csinál majd kérdeztem megkóstolja - e és ő nemet mondott. Soha nem próbálta ki a szopizást és én nem erőltettem rá semmit.

2012. febr. 27. 23:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... Elítélni nem akarom, de nem is teljesen értem. Nekem tandemban szopiztak, de ha a nagyobb a terhesség alatt leszokott volna, akkor biztos hogy nem erőltettem meg volna magam, hogy visszaszokjon.
2012. febr. 27. 23:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, hogy a bánatban tudta visszaszoktatni. Ugyanis valami hihetetlenül gyorsan elfelejtik a gyerekek, hogyan is kell azt csinálni. Az első gyerekem végig szopizott a második terhességem alatt és tandemben is sokáig nyomták még. A második gyerkőc viszont a harmadik terhességem felénél nem kérte tovább a szopit. Így ő természetesen nem fog már szopizni.

Előfordul, hogy ha valami baja van - pl a múltkor lázas volt, fájt a torka és fél éjjel sírdogált - csak úgy tudtam megnyugtatni, hogy odahúztam a meztelen mellkasomhoz. Az érzésre még emlékezett, hogy a cicitől meg szokott nyugodni, de egyáltalán nem tudott vele mit kezdeni. Bekapta, de el is engedte, mert nem elékezett, hogyan kell. Így csak odabújt és fogta, ez megnyugtatta és el tudott aludni. Mindenesetre emiatt is azt gondolom, hogy nagyon nehéz lehet visszaszoktatni egy babót a szopira, nem tudom, másnak ez hogyan sikerült...

2012. febr. 28. 07:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is furcsa :-(

Láttam egy riportot, ahol azért szoptatta sokáig a fiát a nő, mert elindítottak egy örökbe fogadást, és szerette volna az örökbe fogadott babát is szoptatni. Ez végül nem sikerült, mert 15 hónapos volt, amikor megkapták. A nagy ekkor 7 éves volt! Ez nekem nagyon durva...

2012. febr. 28. 07:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen, elfelejtett a nagyobb gyerek szopni 3-4 honap alatt (ugy remlik ennyi maradt ki). Ugy tudta visszaszoktatni, hogy a kicsi beinditotta a tejado reflexet, amitol ment a tej a nagyobb szajaba is es egyszer csak sikerult normalisan szopnia ismet. Valami ilyesmi volt a modszer.

Hat, nem tudom. Nekem ez igy mar nem teljesen ertheto. Pedig semmi bajom nincs a sokaig szoptatassal, csak a szoptatas elhagyasa egy eros lepes, nem ertem, hogy miert kell visszacsinalni.

2012. febr. 28. 08:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Most nagyon meglepődtem. Nekem még nincs tapasztalatom, mert egy 6 hónapos kislányom van és Ő az első baba. Nekem eleve a tandem szoptatás is új fogalom. Ha az egyik baba már leszokott a ciciről csak azért visszaszoktatni, hogy együtt ciciljen a tesóval? Ugye jól értem, hogy anyuka ezt akarta? Ez miért jó? Tényleg kíváncsi lennék rá. Ez nem csak az ikreknél nagyon fontos? Én azért nem értek vele egyet mert nem az a fontos, hogy az ő kívánsága teljesüljön, hanem a baba fejlődése és szerintem ez lelkileg biztosan rosszul hat rá. Kérlek ne pontozzatok le, de én a szopizásnak is kb 12-14 hónapos korig látom fontosnak. Ekkora már a pici rendesen eszik mindent. Nekem nagyon furcsa terhesség alatt szoptatni is. Ez nem terheli meg nagyon az amúgy is változásoknak kitett anyai szervezetet?
2012. febr. 28. 09:45
 7/10 A kérdező kommentje:

Ha jol ertelmeztem azert akarta, mert nagyon fontosnak tartotta meg az anyatejet a nagyobb gyereknel is, meg jo erzes volt szoptatni es hogy a nagyobb ne legyen feltekeny a kicsire. Meg hogy tok jo a szoptatas. Kb ennyi.

En azt teljesen aterzem, hogy egy-egy gyereket mennyire nagyon nehez elvalasztani. Nem mindegyik gyerek egyforma. A fiammal nekem nem sokaig volt tejem, de O annyira, de annyira nagyon bujos es anyas, hogyha nem apadt volna el a tejem, akkor biztos, hogy harom eves koraig szopott volna, mert egyszeruen nem tudtam volna finom modszerrel elvalasztani, drasztikusan meg nem lett volna szivem. Viszont a termeszet megoldotta helyettunk, O meg szepen tudomasul vette. De ha mondjuk ez ket eves koraban tortent volna meg es mondjuk 3 honap mulva valamilyen csoda miatt spontan visszajon a tejem, akkor sem hiszem, hogy visszaszoktattam volna.

2012. febr. 28. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Én eleve a 2 éves koron túli szoptatást nem tartom egészségesnek, a tandem szopit kimondottan nem, de hogy valaki azért visszaszoktassa a nagyot, hogy milyen édesek ha mindkettő szopizik....hát ez nekem máér kissé perverz. Szerintem ez az anya önzéséből fakad, neki ez így jó, arra meg nem gondol, hogy a gyereknek mi lenne a megfelelő.
2012. febr. 28. 11:35
 9/10 xStefix ***** válasza:

Ha 1. a nagy érdeklődik a szopizás iránt, és/vagy 2. egyértelműen jelzi, hogy szívesen "kipróbálná" újra és/vagy 3. gyorsan, könnyen, kvázi magától visszaszokik a szopizásra , akkor szerintem semmi probléma nincs vele, mert a gyerkőc valódi igényét jelzi.

De abban, amit te leírtál, én sem ezt látom. Azt valahol megértem, hogy az anyuka tovább szerette volna szoptatni a nagyot (is), pl. az egészsége védelmében is. De ha úgy van, ahogy írtad, hogy ehhez spéci praktikákat kellett bevetnie és alapból több hétig tartott az egész, akkor ennyiből kicsit kétlem, hogy a gyerkőcnek valóban belső igénye lett volna a szopira. Éshát ennyi idősen ugye már inkább ez lenne a lényeg.

Szóval értető, ha ez már soknak tűnik.

Más kérdés, hogy még ez sem biztos, hogy káros (lesz) a gyerkőcre nézve, bár valószínűleg nem is létszükséglet már. (Tudom, ez nem volt eddig téma, csak leírtam.)

2012. febr. 28. 18:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Első kisfiam 1 éves korában elutasította a szopit,nagyon sajnáltam,de akkor sem szoktattam vissza,mikor megszületett az öccse,ekkor már majdnem 2 éves volt,mondjuk ez elég sok idő is.Viszont rengeteg tejem volt,anyatejleadó is voltam,de neki mindig hagytam anyatejet,azt itta reggel és este kakaó helyett.A kicsi már 19 hónapos,lassan ő is leválik,már csak napi 1 szopi van,de még januárban is adtam a nagyobbnak is anyatejet.Nagyon örülök,hogy azért ezzel egy kicsit még hozzájárulhattam az immunrendszere erősítéséhez.

2012. febr. 29. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!