Valóban kevesebb lesz a tejem attól, ha túl sokat iszok? Tapasztalt valaki ilyet?
ki mondta ezt?
a korházban is megállá snélkül innunk kellett, hogy legyen redesen tejünk.
Könyvek, szoptatási tájékoztató füzetek, internet, védőnő.
Több helyről olvastam és hallottam.
Az az információm, hogy minimum 3 de maximum 4 liter folyadékot szabad inni, mert ha többet iszok még kevesebb lesz a tej...
Ha keveset iszol, nem lesz tejed, viszont ha 3 liternél többet viszel be, az is apaszthatja. Gyorsul az anyagcsere és kipisiled, mielőtt bármit kezdene vele a szervezeted.
Én volt, hogy nem ittam egész nap, mert nem kívántam. Estére alig volt valami tejecske. Megittam gyorsan majd 1 liter vizet, 1 óra múlva már tudtam szoptatni.
Újabb kérdés a listámra. :)
Szerintem ez teljesen egyéni, de valószínűleg mindenkinél lehet egy fordulópont, amikortól már ellentétes hatása van az ivásnak. Ez szerintem függ attól, hogy alapból ki mennyit iszik, mennyi tejet kell megtermelnie és hogyan működik az anyagcseréje. (És az utóbbit általában nem tudjuk "előre".)
Egy szaktanácsadó ismerősöm mesélte, hogy ő napi 7! l folyadékot vitt be, mert egész egyszerűen egész nap szomjas volt. Pont annyi teje volt mindig, amennyi kellett, de muszáj volt ennyit inni, mert a teste jelezte, hogy kell (mégha nem is a tejmennyiség változásával, csökkenésével). Ő is mondta, hogy ez extrémnek számít, de az ő esete bizonyítja, hogy akár ez is beleférhet a normálisba - leginkább magunkhoz érdemes viszonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!