Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjszaka átalvása=tápszer?!

Éjszaka átalvása=tápszer?!

Figyelt kérdés

Csak a tapasztalatomat írom le.

2 gyerekem van.

Első 15 hós koráig szopizott, éjjel számtalanszor kelt szopni. Teljesen kimerültem. Tejitalra átszoktattam, bár nehezen szokott le a ciciről. De amint csak tejitalt kapott, minden éjjelt átaludt.

Második babám épp 1 éves, 1 hete nem szoptatom, mert nála is teljesen kimerültem az éjjeli 5-6x-i szoptatástól. Őt nem is viselte meg a cici hiánya, egyáltalán nem keresi.

És azóta minden éjjelt átalszik, amióta tápszert kap.

A tejemmel volt a baj?

Sok szoptatós anya gyereke is átalussza az éjszakát. Vagy nem mondanak igazat? Vagy betápszerezik este a babájukat?

Vagy nekik miért sikerül az éjszaka átalvása?

2012. febr. 19. 15:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15.52-es vagyok.ő nem igényelte volna az öt órai evést,de máshogy nem jött ki az öt étkezés.ez kb. 10 hónapos koráig ment,hogy félálomban megszoptattam,utána már többet evett napközben,és valóban aludt 12 órát evés nélkül,20-08-ig
2012. febr. 19. 17:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is babafüggő.

A fiam csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, de 7 hónaposan aludta át először az éjszakát.

A lányom 6 hetesen aludta át, pedig ugyanúgy én termeltem a tejet:D

2012. febr. 19. 17:58
 13/21 anonim ***** válasza:
Az én lányom meg tapszeres volt egy hónapos korától kezdve, megis hét hónapos koráig kelt ejjel enni. Aztán egyszer csak leszokott. Szerintem egyáltalán nem attól függ az éjszakai alvás, hogy anyatejes vagy tapszeres-e a baba. Most egy eves a lányom, de meg most is ritka, hogy végig alszik egy éjszakát. Néha iszik, néha kitakarozik, néha meg csak anya kell neki egy kicsit.
2012. febr. 19. 19:20
 14/21 anonim ***** válasza:

Írok jobbat.

Nekem az első tápis lett elég korán, én vagy 8 hónapos koráig min. 4x keltem hozzá, és nehezen tudtam visszaaltatni.

A 2. gyerkőc anyatejes , 4 hónapos, "csak" 2x kelek hozzá, és nagyon gyorsan visszaalszik. Szóval valahol gyerekfüggő is ez.

2012. febr. 19. 19:59
 15/21 A kérdező kommentje:

Ezek szerint nálunk a két gyereknél csak puszta véletlen az egyezőség a elválasztás után.

Bár nagyon örülök, hogy mostmár a kicsi is átalussza az éjjelt.

5kor kel, eszik, majd reggelig alszik.

2012. febr. 19. 20:53
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Előre leszögezem nem hazudok :)Miért is tenném!

A lányom 5* szopott egy nap, és este 9-től reggel 9-ig aludt!És nem szoptattam meg közben,így kérte!

Annyi hozzűtartozik,hogy Ő csak a zsírosabb tejet kapta,mert olyan erős volt a tejleadóreflexem,hogy spriccelt a cicimből :(ÉSŐ meg fulduklott!Szóval nekem ki kellett fejnem olyan 70-100milit,és csak utána mellre rakni,mert akkor már lassabban jött!

Szerintem nálunk ez volt a titok!

10 hetes korától féléves koráig volt ilyen álombaba :)Utána azért én is megkaptam a magamét :)15 hós koráig egy éjjelt sem aludt át!

Viszont csak akkor kel ha baja van,vagy telihold van!Amúgy imád aludni!

2 éses 2 hós a lányom!Most várjuk a hugit,kiváncsi leszek!

2012. febr. 20. 08:35
 17/21 anonim ***** válasza:

Biztos baba függő. 4 hónapos a fiam, anyatejes, este 8-tól reggel 6-ig néha 7-ig alszik. Napközben viszont 2,5-3 óránként kéri a cicit. Amikor a kórházból hazahoztuk, már akkor is 6 órát aludt egybe éjjel.

Ja, és én sem hazudok. :)

2012. febr. 20. 09:32
 18/21 A kérdező kommentje:

Hiszek nektek, csak furcsa.

Ennek az ismerősömnek a gyerekei immár 4 éve nem ébrednek éjszaka!!!!!:DDDDD

Se a fogukra, se semmire!!!!!

2012. febr. 20. 10:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Babafüggő! Én is megerősítem, hogy az én babám 6 hetes korától átalussza az éjszakát. Mai napig csak anyatejet kap. De ennek feltétele, hogy jóllakjon minden étkezésnél. Este kb. 2 dl-et anyatejet ivott 6 hetesen, most 4 hónaposan 2,5 dl kell neki. Ezt azért látom pontosan, mert fejnem kell és azt kapja meg. Sajnos szoptatásnál nem látja az anyuka mennyit eszik a gyerek pontosan és lehet csak cuppog a cicin. Ez van üveggel is, de akkor látom, hogy nem fogy a tej annyira. Van amikor az üveget benyomja 5 perc alatt, de van amikor fél órát ülünk rajta. Cicinél ki tudja ilyenkor mennyit eszik a baba és mennyire lakik jól?
2012. febr. 20. 11:49
 20/21 sumergo ***** válasza:
4 hónapos lesz a babám egy hét múlva. Az utóbbi 1 hónapban este 7-kor bealszik, aztán négykor kel. Az utóbbi két napban pedig 5-ig aludt. Csak anyatejet kap. Én úgy vettem észre, minél többet tud enni, annál tovább alszik. Szerettem volna kicsit későbbre tenni az esti utolsó szopi idejét, de nem tudom, mert szinte elájul! :-) Pedig akkor tényleg nem kellene reggel korán felkelnem. 9-től reggel 7-ig, de jó lenne.
2012. febr. 20. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!