Ha gyógyszert kellett beszednem, és estétől délelőttig nem szoptathattam a tejet kifejjem és kiöntsem?
én a biztonság kedvéért igen sajnos, borzasztó pocséklás a drága jó anyatejet kiönteni, de nem lehet tudni hogy kiválasztódott-e az anyatejben..
bár biztos lesz aki azt írja hogy már kiürült,
én a te helyedben nem adnám oda a babámnak.
komolyan mondom nem tudok írni :)
a lényeg, én nem adnám oda :) bocsi mégegyszer
(ne pontozzatok le a bakikért köszi)
Én minden egyes gyógyszer előtt rákérdezek, ha más nem a védőnőtől. Illetve ált. nem is veszek olyan gyógyszert nagyon, amit recept nélkül lehet kapni, ergo az orvost is megkérdezem.
Viszont. Ott van pl. az algopírin. Benne van a tájékoztatójában, hogy bevétel után 48 óráig nem szabad szoptatni. Eddig 2 gyerekorvost, 2 védőnőt, 1 háziorvost, 2 gyógyszerészt kérdeztem meg és egybehangzóan mondták, hogy be lehet szedni, és szoptatni is lehet, csak ne napi 3 db-ot, hanem 1-1 szem még belefér. (ezt csak példának írtam)
HA nem szabad szoptatnod, igen, ki kell önteni a tejet.
De nem tudott volna olyan gyógyszert keresni, ami mellett lehet szoptatni? IBCLC-szaktanácsadók ebben tudnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!