Anyatej mellett akik pótlást adtak egy idő után, jobban hízott a babátok?
Bocsi, hogy ezt írom, de kicsit elegem van a szoptass -bármi áron, minden áron,- szövegből. Igen is, ha nem elég a tej akkor pótlást kell adni. Egyáltalán nem hiszem, hogy két óránként etetni kell, amikor a babának már aludni kellene, sőt, hogy az se baj ha a baba óránként kel éjszaka, csak etesd anytejjel. Ez kinek jó? Se a babának ae a mamának!
Szóval nálunk is van az anyatej mellé tápszer. Amíg csak anyatejes volt az első hónapban 1 kilót, másodikban 420grammot, harmadikban 460 grammot, negyedikben 650 grammot hízott. A negyedik hónap után viszont 2 óra után sírt, és éjszaka óránként kelt, pedig előtte 3 óránként evett. Kapott tápszert és abban a hónapban 1800 grammot hízott. Egyértelműen kevés volt neki az anyatej, mert most hozta be magát. A babám nincs elhízva, normálisan eszik, nincs túleteve!
Bocsi, hogy nem csak a kérdésedre válaszoltam.
Teljesen egyetértek a felettem szólóval.
Igen, három hónaposan kellett pótlást adni a gyerkőcnek, elötte nem hízott rendesen, a tápit akkor írták fel, mikor már csökkent is a súlya!
Az én kicsikém 3 hós koráig azért sírt, mert éhes volt! Szoptattam 3 óránként, szoptattam igény szerint, szoptattam nappal és éjjel, és Ő csak sírt.
Nem humánusabb akkor egy éhező gyerket táppal megetetni, mint éheztetni anyatejjel??
Ittam a teát, szedtem a homeós bogyókat, mikor nem szoptattam, akkor fejtem, és semmi eredmény. Aztán egyszer azon kaptam magam, h ahelyett, h a kicsimmel játszanék, nyugiba, szeretgetnénk egymást, csak a tejjel, a mellemmel foglalkozom, inkább kimentem fejni, mint hogy vele legyek.
Igenis van, h kell a táp, táptól még egy gyereknek sem lett baja. Ügyes, okos baba, még akkor is ha tápszert evett. Nincs a kapcsolatunkban sem változás, az ölemben etetetem, pedig 10 hós.
Bocs, de engem is halálra idegesít ez a "szoptatás minden áron", a baba egészsége árán is?
Lehet lepontozni lányok.
A lányom 12 hetes volt tegnap és 5380 gramm (3950 grammal született) , amikor párszor mértem 100-130 grammokat evett.
Látszik, hogy nem egy hízóbajnok, de csak anyatejet kap.
Úgy tűnik ez elég neki, jókedvű , mosolygós ás pisil ,kakil rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!