Szoptatós anyukák ti mit esztek, hogy ne fájjon a babátok pocija?
Szia!
Én egyedül maradtam terhesen, így én nagyon odafigyeltem mit eszek, nehogy fájjon a pocija, megkönnyítvén mindkettőnk első pár hónapját.
Amiket ettem: reggeli, vacsora: kenyér, zsemle, vaj, felvágott(sonka, kolbász, szalonna) virsli. tojás, vagy péksüti, de nem ettem kakós dolgokat, mert nem kakilt, csak segítséggel, 6 hetes korától a hozzátáplálás kezdetéig, így nehogy a kakao legyen a ludas, hanyagoltam.
zöldségek:paprika, paradicsom(ezt valaki nem bírja, én bírtam)uborka.foghagymás pirítót(fiam imádta a hagyma ízét, a tejcsibe:-)
ebéd: husik, pörköltök, sült, rántott husik, rántott sajt, sajtos tészta, túrós tészta, krumplis tészta, mindenféle tészta étel.krumpli, rizs, sült répa, sült fehérrépa.
Kedvencem volt, a répa+fehérrépa, hagyma, krumplit megfőztem vegetás vízben, majd mikor 90 %puhult, akkor kiszedem a léből, bele egy tepsibe, majd be a sütőbe. Egy pici vajhat teszek rá, meg egy pár csik szalonnát, vagy csirkemmellet. Finomra összesül. Hetente 2* ettem ilyet.
Inni vizet ittam, vagy teát,
NAsizni nasiztam kekszeket,vagy sült almát. Ettem almát. Minden gyümit lassan vezettem be,és figyeltem minden ok e.
Első 3 hónap volt ilyen rizikós, majd szépen lassan elkezdtem enni mindent, és figyeltem minden ok e.
Szia!
Az én babócám most 3 hónapos és majd meg halok egy jó töltött káposztáért, egy jó kis babgulyásért stb. :). Eddig semmit K betűset nem ettem, féltem nehogy hasfájós legyen, de szerintem lassacskán énis próbálkozok majd mindent enni. Egyszer gyanakodtam a tejtermékekre is, mert elég nyűgös volt a kicsim, de szerencsére nem az volt a hiba...
Szerintem ki kell tapasztalni, minden baba más és más....Szerencsére az enyém nem hasfájós.
Sokan érvelnek az indiai anyukák étrendjével: nagyon fűszeres, sok puffasztó zöldséget tartalmaz, a babáknál még sem jelentkezik a hasfájás. Vajon miért lehet ez?
Az első gyerkőcnél én sem ettem semmi "gyanúsat", mégis mindig "hasfájós" volt.
A második babával pár hetesen csülkös babot és töltött káposztát ettem egy napon. Semmi nem történt a kicsivel.
A két gyerek között annyi volt a különbség, hogy a kisebbet kezdettől kezdve igény szerint szoptattam, amikor ő kért - a nagyobbat a védőnő tanácsára csak az előző szopi után minimum 1,5 órával. Utólag tudom, nem a hasa fájt csak kért volna repetát...
A kicsit hordozókendőben hordtam, ha kicsit is nyűgös volt, ez nyugtatta, amíg nem jött a foga szinte a hangját sem hallottuk.
Az igény szerinti szoptatást és a sok-sok testközelséget javaslom. HA minden kötél szakad alma, répa, krumpli, sütőtök, cukkini, tök, húsok, tejtermékek, gabonafélék biztos nem ártanak. Egyél szoptatás után mindig, így a tejbe nem kerül be nagy mértékben a puffasztó étel.
Remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!