4,5 hónapos babómat fél napra szopi nélkül kell hagyjam. Mit adjak helyette?
Állomásról nem tudom, tudsz-e így egyszeri alkalommal tejet szerezni, lehet, hogy ott inkább a rendszeresen igénylőket veszik előre...
Nincs valaki ismerősöd, akit meg tudnál kérdezni erről? Másik anyuka pl. Vagy a védőnőd, hátha tud valakit. Esetleg valamilyen babás csoport a lakóhelyeden.
A kiolvasztott anyatejnek jellegzetes szaga és íze van, de ez normális. Attól van, hogy a tejben lévő enzimek már a fagyasztás alatt elkezdik megemészteni a tejet. De ezt leszámítva nem romlott. Csakhát nem biztos, hogy a babádnak ízleni fog... :S
És igen, ha üvegből adnád, de még sose kapott belőle, akkor nem biztos, hogy elfogadja elsőre. Bár ha pohárból próbálod, az egy fokkal még jobb (mégha ezt se fogja szeretni eleinte).
Nem értem, miért kellene a hozzátápot erőltetni, fél napról van szó és egyelőre egyszeri alkalomról. Semmi szükség rá.
Szerintem ennyi hercehurca nem kell egyszeri alkalom miatt,hogy most elkezdjél vadászni más anyuka tejére,ami sosem lehet 100%ig biztonságos,ha nem gyüjtőállomásról van,én biztos nem adnám.Gyüjtőből viszont egyszeri alkalomra nem fognak neked adni.
A hozzátplálást nem kell ezért elkezdi,ráér még ha egyébként el van anyatejen a babád . Ha megéhezik,akkor apuka/nagymama/bébiszitter stb etesse meg kanállal egy adag tápszerrel.. ez nem méreg,én szoptatáspárti vagyok,de nem értem egy alkalmon miért kell nektek válaszolóknak ennyit problémázni,és erőltetni,hogy adjon a babájának krumplit.. Ha kanállal vagy pohárból kapja a babád azt az 1-2 adag tápszert,még a cumizavarra sincsen semmi esély.
A legjobb nyilván az anyatej,ami erre lett kitalálva,de kétlem,hogy 1 deci tápszer miatt összedől a világ
Hát az almától egyébként sem fog jóllakni...
Megpróbálhatod a tejet, ennyi idő alatt biztos össze tudnád hozni, vagy marad a tápszer. 1-2 etetés miatt nem fog leszokni a ciciről. Ha meg nem akarsz emiatt kiváltani egy egész dobozzal, kérdezz körbe, hátha van ismerősöd aki adna 1-2 adagot.
Szia. Nekem is volt olyan, hogy minden szopi után kifejetem 20-40 ml-t és 24 óráig összeöntögettem. Irány a fagy...
Másnap újra. Mikor kiveszik felmelegítik, összeöntik...
Én is otthagytam a babám-nem értem haza(intézkedés egy másik városba). Üveget elvette. 120 ml volt az adag. 60 ml után elengedte(egyik mellemnek felelt meg) utána nem vette el, egy kicsit kihűlt melegíteni kellett, aztán azt is kiitta:)
Próbáld meg fejni, hátha összejön, de készíts be tápot is(nekem ott volt a sógornőm a kicsivel a mamánál-szóval a táp is helyben volt biztonság kedvéért) ha úgy alakul azért az is legyen otthon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!