Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan osszam be az időt,...

Hogyan osszam be az időt, hogy a napi legalább 5x szopizás meglegyen?

Figyelt kérdés

8 hetes kisfiam átalussza az éjszakát.

Reggel 6-7 között ébred. Rá 3 óránként eszik, kb, 40-45 percet (így eszik kb. 170-200 at). De így a délutáni evés este 7 re jön ki és akkor ha fél 9 kor szeretnék fürdetni, de túl korai lenne a két etetés között. Már egyszer sajna belefutottunk és fájt a pocija is tőle.

Hogyan osszam be az időt? Ha 4 óránként etetném, akkor meg csak 4 szer tudnék neki adni.

Mikortól kell számolni az eltelt időt az evések között?

2009. máj. 19. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:

az eves kezdetetol kell szamolni, en 3,5 orankent (probalom) etetni a lanyomat, neki is megfelel, de azert ez csak nagyjabol van igy, mert neha kesik-neha hamarabb van az o igenyeihez kepest. pl 6,30-10,00-13,30-17,00-20,30

szerintem ezt relativ jol be lehet tartani

sok sikert

2009. máj. 19. 14:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Az etetés kezdetétől kell számolni az időt.

Miért ragaszkodsz ennyire az időpontokhoz?

Lesz idő amikor gyakrabban fog enni,kb 2-2,5óránként a fejlődési ugrásoknál. Akkor nem nagyon fogod tudni "beosztani" az idejét. Én etetésenként egy mellből szoptatok. Hasfájós volt a baba,de akkor evett amikor kért. Ha közel a fürdés,lefekvés ideje akkor általában abból a mellből adok neki amiből utoljára evett,igy kevesebbet szipókázik. Ha adsz neki rendesen az sem baj,mert lefekvés előtt egy kicsivel kevesebbet eszik majd.Túletetni nem tudod anyatejjel.

2009. máj. 20. 12:08
 3/4 A kérdező kommentje:

Mert valami rendszert szeretnék, hogy egy minimális idő jusson magara is. Most nem rendszeres időre gondolok, de jó lenne tudni, hogy akkor most menjek gyorsan wc-re vagy beindíthatom e a mosógépet, vagy ígérjem e meg, hogy ma én főzök. Mert egy kicsi rendszer nélkűl nem megy nekem...

Mikor van fejlődési ugrás? 6 hetesen nem vettem észre, max egy napot akart többet enni, de akkor persze adtam is.

Miért nem lehet túletetni anyatejjel? Ha a félig megemésztett anyatejre ráeszik, akkor is fájhat a pocija. Vagy Nem?

2009. máj. 20. 23:24
 4/4 anonim ***** válasza:

(utolsó vagyok)

Amíg magától nem áll be az evési ideje addíg készenlétben kell állnod. Nálunk 10hetes volt mikor ugyanakkor kelt reggelente és ugyanakkor evett 10-15perc különbséggel. Addíg ha nekiálltam csinálni valamit,kivittem magammal pl a konyhába.Olyan kajákat csináltam ami hamar megvolt,így belefért a két etetés közti időbe.Ha wc-n voltam onnan azért nem ugrottam fel... Meg kell tanulnia egy kicsit elfoglalni magát szépen apránként. Gondolj bele hogy azok az anyukák akiknek több gyermekük van,akik egyedül nevelik a babát stb Ők sem tudnak mindíg ugrani azonnal.

A fejlődési ugrás mindenkinél máskor van.Megközelítőleg 6hét,3hó,6hó. Az hogy esetleg nem vetted észre előfordulhat.Mi is csak a 3hósat "szenvedtük" meg.

Ha többet szeretnél olvasni az anyatajjel,szoptatással kapcsolatban látogass el ide: www.lll.hu Nagyon hasznos tanácsokkal szolgálnak.

2009. máj. 21. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!