Hogyan osszam be az időt, hogy a napi legalább 5x szopizás meglegyen?
8 hetes kisfiam átalussza az éjszakát.
Reggel 6-7 között ébred. Rá 3 óránként eszik, kb, 40-45 percet (így eszik kb. 170-200 at). De így a délutáni evés este 7 re jön ki és akkor ha fél 9 kor szeretnék fürdetni, de túl korai lenne a két etetés között. Már egyszer sajna belefutottunk és fájt a pocija is tőle.
Hogyan osszam be az időt? Ha 4 óránként etetném, akkor meg csak 4 szer tudnék neki adni.
Mikortól kell számolni az eltelt időt az evések között?
az eves kezdetetol kell szamolni, en 3,5 orankent (probalom) etetni a lanyomat, neki is megfelel, de azert ez csak nagyjabol van igy, mert neha kesik-neha hamarabb van az o igenyeihez kepest. pl 6,30-10,00-13,30-17,00-20,30
szerintem ezt relativ jol be lehet tartani
sok sikert
Az etetés kezdetétől kell számolni az időt.
Miért ragaszkodsz ennyire az időpontokhoz?
Lesz idő amikor gyakrabban fog enni,kb 2-2,5óránként a fejlődési ugrásoknál. Akkor nem nagyon fogod tudni "beosztani" az idejét. Én etetésenként egy mellből szoptatok. Hasfájós volt a baba,de akkor evett amikor kért. Ha közel a fürdés,lefekvés ideje akkor általában abból a mellből adok neki amiből utoljára evett,igy kevesebbet szipókázik. Ha adsz neki rendesen az sem baj,mert lefekvés előtt egy kicsivel kevesebbet eszik majd.Túletetni nem tudod anyatejjel.
Mert valami rendszert szeretnék, hogy egy minimális idő jusson magara is. Most nem rendszeres időre gondolok, de jó lenne tudni, hogy akkor most menjek gyorsan wc-re vagy beindíthatom e a mosógépet, vagy ígérjem e meg, hogy ma én főzök. Mert egy kicsi rendszer nélkűl nem megy nekem...
Mikor van fejlődési ugrás? 6 hetesen nem vettem észre, max egy napot akart többet enni, de akkor persze adtam is.
Miért nem lehet túletetni anyatejjel? Ha a félig megemésztett anyatejre ráeszik, akkor is fájhat a pocija. Vagy Nem?
(utolsó vagyok)
Amíg magától nem áll be az evési ideje addíg készenlétben kell állnod. Nálunk 10hetes volt mikor ugyanakkor kelt reggelente és ugyanakkor evett 10-15perc különbséggel. Addíg ha nekiálltam csinálni valamit,kivittem magammal pl a konyhába.Olyan kajákat csináltam ami hamar megvolt,így belefért a két etetés közti időbe.Ha wc-n voltam onnan azért nem ugrottam fel... Meg kell tanulnia egy kicsit elfoglalni magát szépen apránként. Gondolj bele hogy azok az anyukák akiknek több gyermekük van,akik egyedül nevelik a babát stb Ők sem tudnak mindíg ugrani azonnal.
A fejlődési ugrás mindenkinél máskor van.Megközelítőleg 6hét,3hó,6hó. Az hogy esetleg nem vetted észre előfordulhat.Mi is csak a 3hósat "szenvedtük" meg.
Ha többet szeretnél olvasni az anyatajjel,szoptatással kapcsolatban látogass el ide: www.lll.hu Nagyon hasznos tanácsokkal szolgálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!