Nyáron a nagy hőségben, elegendő az anyatej, szomjúság ellen? 3 hetes kisbabának? Ha nem, akkor teán kívül, mivel lehet még itatni?
Szia!
Ha igény szerint szoptatod, akkor elég neki az anyatej, teljesen fölösleges mással itatni.
babavízzel. biztos hallottál már a Jana babavízről,forralás nélkül adható.
csak arra ügyelj,hogy olyan cumiból kapja,ami hasonlít a cicire.nehogy megzavarja a szopizásban
A legbjobb ha vízzel! Teánál a víz sokkal jobb! De pár korty elég neki, illetve amennyit kér!
De amúgy tényleg azt szokták mondani, javasolni hogy anyatejes babának nem kell víz pluszba!
De ha adsz neki olyan nagy melegben, kiskanállal, vagy pohárból nem lesz semmi baja! De vizet, forralt vizet vagy babavizet leginkább!
Én nem értem miért tüntetik fel mumusnak a plusz folyadékot. A kisfiam 4 hónapos, 2 hónapos kora óta kap teát (csipkebogyót nagyon pici cukorral) és nagyon szereti. A szopizása egyáltalán nem változott, van hogy 1 kg is hízik egy hónap alatt. Amúgy meg ki kell tapasztalni melyik babának mi a jó. Minden nap frisset főzök, és sokszor séta után olyan szomjas jól esik neki.
Érdekes régen kötelező volt teáztatni a piciket most meg annyira tiltott dolog.
Ha úgy látod szerintem kínáld meg ha kell neki elfogadja ha nem akkor úgy sem iszik.
Azért állítják be mumusnak a plusz folyadékot, pláne a cukros teát, mert egy fél éves babának is igen pici a gyomra, hát még egy pár hetesnek. Ha a pici pocakot teával, vízzel, akármivel tölti meg anyatej helyett, akkor csökkenhet az étvágya, kevesebbet szopizhat és így csak az előtejhez fog hozzájutni, ami következtében nem fog úgy gyarapodni, ahogy kéne. A kevesebb szopizással pedig csökkenhet az anyatej. Ha meg ráadásul cumisüvegből adják neki, akkor még a cumizavar is kialakulhat.
Persze ez sem törvényszerű, de ha épp abba tartozik a babád, akkor küzdhetsz utána.
A nagy hőségben én rengetegszer tettem cicire, naponta többször letusoltunk, nem kellett neki plusz folyadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!