A szoptatás abbahagyása után hogyan változott meg a melled? Elsősorban arra gondolok, hogy "visszaalakul-e" a mellbimbó az eredeti méretére! Mennyi idő elteltével alakult ki a végleges forma és méret?
A véglegest még nem tudom, mert most a harmadikat vérom, és azt mondják egy év is, mire kialakul a végleges, nekem meg 5 hónap volt a maximum a teherbeesés és a szoptatás vége között.
Amit biztosan tudok, hogy a bimbó nem alakul vissza, a mell pedig igen, mégpedig először kisebb és lógósabb lesz (már akinek lógós, mert előtte nagy melle volt nagyon), aztán ahogy visszaépül a zsírszövet, újra teltebbé válik. Ez az általánosítható eset, de egyéni eltérések lehetnek és vannak is. Attól is függ, amúgy mennyi zsír van az anyukán.
Ha valakin van "felesleg", akkor esélyes, hogy a zsírból a mellébe is jobban visszaépül, aki nagyon sovány (mint én is), annak a zsír inkább máshová halmozódik.
Nekem abban az 5 hónapban még az eredetinél is kisebb lett a mellem, úgy néztem ki, mint egy serdülő, két szúnyogcsípéssel, a régi 70A melltartóimat nem tudtam felvenni, mert kiestem belőlük. :o(
Most újra szép nagyok, már félidős vagyok, de hogy utána mi lesz?
Amúgy nekem a bimbóudvarom semmit nem nőtt szoptatás alatt, a bimbó viszont nagyobb lett valamivel, és az úgy is maradt, "lógós" lett.
A bimbóról spec. én se tudok, de egyébként a mellmérettel úgy van, ahogy az első írta.
Nem tudom, a sebészek önmagában csak ezt tudják-e kisebbíteni, de annyit érdemes tudni, hogy bármilyen kisebbítő műtét kockázatos lehet a későbbi szoptatásra nézve (ha még szóba kerül). A felvarrás nem gond, de ha zsírszövetet vesznek ki, az kevésbé jó, mert a mirigyállományt is "megszabhatják", ha épp. (Erre nagyon oda kell figyelni.)
Ha a bimbónál is analóg módon működik, akkor szerintem a itt is megeshet, hogy ha kisebbítik, akkor pl. elvágnak néhány idegszálat is, ami esetleg ronthatja az ingerátvitelt, tehát kevésbé lesz érzékeny a mell a szívásra.
De pontosat nem tudok, szerintem erre szakembernél kell rákérdezni.
Nekem a mellbimbóm szinte semmit sem változott... Pedig a 2 baba között - amíg terhes voltam - nem szoptattam.
Mondjuk nekem szoptatás alatt a hatalmas mellem is csak 75 B-s :) (amúgy 70-75 A)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!