15 hónapos babának mennyi anyatejre van szüksége naponta?
Figyelt kérdés
2011. nov. 28. 10:50
1/7 anonim válasza:
Már semennyire. Az nem baj,ha szopik,de már mindent kell ennie.
2/7 A kérdező kommentje:
Az oké és mindent eszik is,de azért tejre még egy 2 évesnek is szüksége van,nem?
2011. nov. 28. 10:57
3/7 xStefix válasza:
Ha igény szerint szoptatod, vélhetően elég neki.
3 éves korig szokták mondani, hogy napi fél l tejtermék legyen meg, de ebbe ugye a többi tejes dolog is beletartozik, nemcsak az anyatej.
Ennyi idősen már nem szoktuk az anyatejet így "kimérni". :)
4/7 A kérdező kommentje:
Kösz!
2011. nov. 28. 12:24
5/7 anonim válasza:
A gyerekorvosunk azt mondta 1 éves kor utáni szoptatásnak már nem sok jelentősége van úgymond már csak szerelemből cicizik. Szüksége nem nagyon van rá, mert a vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket,szénhidrátot már a teljes értékű ételekből nyeri!A fiam 18 hónapos, és cicizik, de csak mert szeretem szoptatni, imádom a közelségét! :) A lányom 2 évig cicizett aztán belefáradtam az éjszakázásba, és leszoktattam!! A lényeg hogy szüksége már nincsen rá!!
6/7 xStefix válasza:
Nemcsak testi/fizikai/egészségbeni szükséglet létezik, hanem lelki is, ami legalább olyan fontos. ;)
7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem meg nem csak lelki jelentősége van.Én is hallottam már olyat gyermekorvos szájából,hogy ilyenkor már olyan a tej,mint a víz.Hát ezt cáfolnám.Mivel még mindig anyatejleadó vagyok és fejek,látom,hogy a tej még mindig szép zsíros és az immunanyagokról nem is beszélve.Ezerszer többet ér,mint a bolti tej.
2011. dec. 1. 12:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!