Csomó a mellben. Más is járt így? Mi történt utána?
Öt hónapos a kisfiam és anyatejes, első baba. Ma reggel találtam egy igen jól kitapintható csomót a bal mellemben, annak is a jobbfelső felén.Bár azt olvasom, hogy ez szoptatáskkor gyakori dolog, de eléggé megijedtem. Jelenleg nem fáj, de korábban emlékszem két alkalommal is volt, hogy fájt a szoptatás a bal mellemből, és azon a területen fájt a mellem is, plussz kivül is piros volt a bőr, mint gyulladáskor. Még tettem is itt fel kérdést róla, de akkor a csomót még nem észleltem. Másnál is volt ilyen? Mi okozta a csomót? Kihez fordult vele? (háziorvos?nőgyógyász?)Mit tudtak tenni?
Megijedtem kicsit, előre is köszi a válaszokat!
Legvalószinübbb, hogy egy tejmirigy van jobban megduzzadva vagy esetleg kicsit begyulladva, szoptatás alatt gyakorlatilag nem fodulhat elö rákos csomó a mellben.
Ami jót tesz, ha szoptatás után óvatosan mindenhol átgyúrod a melledet - ez lehet, hogy a csomós részen fájdalmas, akkor kicsit óvatosabban csináld, még ha fáj is. Pár alkalom után megindul ott is a tej áramlása és megszünik a fájdalom. Ha hétföig nem javul igy, akkor menj orvoshoz.
Szia!
Nekem 2 hónapos volt a kislányom mikor a bal mellemben találtam csomót, ill. nem is kellett megtalálni nagyon, mert fájdalmas, dulladt lett ott a cicim - először én is bepánikoltam, aztán kicsit utána olvastam, s csináltam a tanácsokat - meleg ( nagyon meleg) zuhany alatt masszíroztam, mikor szopizott a picúrom közben is nyomkodtam, és 2 nap alatt javúlt, majd 4 nap múlva nyoma sem volt. Próbáld ki ezeket te is , s ha nem javul akkor fordulj orvoshoz.
Nekem egy hónapja volt egy csomóm, bár nekem fájt...
A férjemet megkértem, maszírozza meg. Egyik este vagy fél órán át simogatta elég erősen, és regllere elmúlt...
Köszönöm szépen a gyors válaszokat kicsi megnyugodtam, kipróbálom a meleg borogatást, a masszázst meg a pókember pózben szopiztatást, remélem használ. aztán ha mégsem akkor hétfőn doki!
Köszi mégegyszer, picit megnyugtattatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!