Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy megy a szopizás bimbóvédő...

Hogy megy a szopizás bimbóvédővel?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák segítsetek!

7 hetes a kislányom, kezdettől fogva bimbóvédővel tudok csak szoptatni (lapos a bimbóm) de már nem tudom mit csináljak, hogy jó legyen. Eleve azzal kezdi az evést, hogy levegőt nyel, és hiába próbálom böfiztetni evés közben is, nem mindig sikerül. Az etetés végén meg még nehezebben tud. Fogom fél órákat mindenféle pózt kipróbáltunk, a vége az szokott lenni, hogy elalszik a kezemben. Utána lerakom az ágyba, kb. 10 perc után elkezd nyöszörögni, akkor felveszem, általába böfizik, vagy bukik is. Sokszor arra ébredek éjjel, hogy szürcsög, mert bukott evés után akár 2 órával is. Még akkor is, ha sikerült a böfi. Félek hogy egyszer nem ébredek fel rá, és megfullad. A bimbóvédőtől ennyire levegős? Sajnos nem megy nélküle a szopizás. Próbálgatom nélküle is, amikor már nem feszül a mell a tejtől, de kicsúszik a szájából. Nektek nincs ilyen problémátok?

2009. máj. 8. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem hasonló problémám volt,mikor megszületett a kislányom a befeleforduló mellbimbóm miatt azt mondták a csecsemős nővérek,hogy használjak bimbóvédőt!

Hát nekem nem vált be a baba ilyen 5-10grammokat eszik,így mikor hazaértünk elkezdtem fejni és odaadtam üvegből.Ez ment 1 hónapig mire a napom semmi másból nem állt,csak fejés ,etetés ,fejés,etetés...éjszaka is.Így azt mondtam akkor egye fene én megpróbálom bimbóvédő nélkül,hát kb 1 hét volt mire belejött,addig volt hogy egy szoptatás 2 órán át tartott,és ezerrel ment az ordítás is,de megérte,mert mára már hírből sem ismeri a cumisüveget.Próbáld,meg sokszor bimbóvédő nélkül.Ja és még annyi hogy a két mellbimbóm nem egyforma,az egyik kisebb mint a másik,és az egyik lapos a másik befeléforduló.

4 hónapos kislány anyukája

2009. máj. 8. 19:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam 2 hetes volt,amikor tejlázam lett.

4 hónapos koráig bimbóvédővel ment csak a szoptatás,mert majd'leszakította a mellemet.

De én nem vettem észre,hogy nehezebben büfizett volna.

Ahogy a mellkasomra veszem,rögtön büfizik

2009. máj. 8. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is bimbóvédővel szoptattam kb 1.5 hónapos koráig, ugyanis nem tudta elkapni a bimbómat. Mindig nehezen tudott büfizni, aztán egyre inkább keveset evett, pedig tejem az volt. Aztán egyszer megpróbáltam védő nélkül. Eleinte nagyon nehezen ment neki, mert nem mindig tudta elkapni, de aztán beletanult. Azóta szépen eszik, és büfizni is mindig szokott. Kitartás, menni fog neki!
2009. máj. 8. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én 4 hónapja szoptatok bimbóvédővel. Az én kisfiam egyáltalán nem bukott. Az utóbbi héten jártam én is így, hogy álmában bukott. Én is úgy ugrottam ki az ágyból, mint a villám. Azóta én is izgulok, hogy mi lesz ha legközelebb nem ébredek meg. Szerintem semmi köze ennek a bimbóvédőhöz. Inkább túl mohók és sokat esznek. Bízzunk az anyai ösztönben, hogy felébredünk. Jó babázást!
2009. máj. 9. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:
2,5hónapos a lányom én is bimbóvédővel szoptatok az elejétől fogva.Kipróbáltam a bimbókiemelőt is de nem használt 3hét után sem.Most már bimbóvédő nélkül is szoktam szoptatni ha nem kemény a mellem.Soha sem volt semmi gond,sőt azzal jobban megy neki mint úgy simán!egyet tudok ajánlani a MAM-os bimb.védőt(normált)ha nagyobb bimbóvédőt használsz akkor nehezebben szívja és talán azért nyel sok levegőt.Próbáltam Nuk-osat is de annak nagyobb a bimbó része.
2009. máj. 9. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Az én picim sem tudott szopizni az első 3 hétben mert gótikus a szájpadja,az én bimbóm meg lapos. Először fejtem és üvegből kapta meg,de annyi tejem volt hogy egész nap csak fejtem és etettem. Minden nap 2-3 etetésnél próbálkoztam a szopival. Egyszer kétszer sikerült, és ahogy erősödött a pici szája annál jobban ment. Ma már olyan mint egy porszívó:)))

Érdemes próbálkozni! Nem tudom milyen pózban eteted a picit, de ügyelj arra hogy a teste mindíg a te testeddel szemben legyen akár fekve szoptatsz akár ülve. Ha mégsem oldódik meg a dolog akkor beszélj a dokitokkal.

2009. máj. 9. 17:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 10. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mind a három gyerekem bimbóvédővel kezdett szopizni, eltérő időben szoktak le róla, szerintem attól függ, hogy mekkora a gyerek és milyen erősen tud szívni (a 2. koraszülött volt, miután hazajöttünk, kb. 1 hónapig cumisüvegből evett utána b.védővel és 2 éves koráig szopizott).
2009. dec. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!