Szoptatás mellrák ellen?
Figyelt kérdés
Sajnos a családomban előfordult mellrák, apai és anyai ágon is. Régebben az első nőgyógyászom azt mondta, hogy ha majd lesz gyerekem, mindenképpen ajánlatos 1 - 1,5 éves koráig szoptatni, mert a szoptatással csökken az esélye a mellrák kialakulásának. Tudtok erről valamit?2011. okt. 26. 12:07
2/5 anonim válasza:
Ez valóban így van, ahogy a nőgyógyászod mondta.
Én is szoptatnék még, de a lányom nem kívánta így. 6 hetesen abbahagyta és azóta, ha megfeszültem, se tudtam szoptatni. Fejtem neki egészen múlthétig .. eddig tartott.
Amíg tudod szoptasd a gyermeked, mert tényleg jó dolog, de ha nem megy, akkor se kell kétségbe esned, hogy mell rákod lesz! Nem minden esetben alakul, ráadásul egy teljes kivizsgálás mindent 'megold'.
3/5 anonim válasza:
Statisztikailag kevesebb a mellrákos megbetegedés azoknál a nőknél akik szoptattak és minél hamarabb (30 éves kora alatt) született az első gyerekük. Ez így van, olvastam erről.
4/5 anonim válasza:
Nálunk női ágon volt petefészek rák is meg mellrák is. És én vagyok az első aki szoptat a családban. Szóval lehet benne valami.
5/5 xStefix válasza:
Az esélyt mindenképp csökkenti, de garanciát nem ad, sajna.
De ez is egy ok, amiért érdemes minél tovább szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!