Tényleg ömlenie kellene a tejnek?
amikor fejek,csak pár vékony sugárban jön a tejcsi a mellemből.barátnöm azt mondta,hogy fejésnél szinte ömlenie kellene.
szerinte lehet,hogy szükek a tejcsatornáim.
tényleg van ilyen?
és ha így van,mit tudok tenni?
azért fontos,mert a kisbabám -1 hós- minden szopizás után sír,és pótlást kell neki adnom.
lehet,hogy ö sem bírja kiszívni a tejcsit?
már nem tudom,mit csináljak.

Akkor adj pótlást, semmi baj,de az anyatejhez ragaszkodj.
Barátnő butaságot beszél.
Fejjél, jön, ahogy jön. Babát minél többször mellre tenni.

Nem kotelezo omlenie a tejnek. Nekem pl. a jobb mellembol nagyon erosen jon, a balbol meg nehany sugarban jon csak, es abbol kevesebbet is tudok szoptatni.
Mi tudsz tenni? Sokat nem, de nekem az a tapasztalatom, hogy a fejessel kicsit jobban be tudod jaratni a tejcsatornakat. Es ha keves a tejed, akkor javaslom is, hogy fejjel 2 szoptatas kozott. Igy ra tudod venni a testedet,hogy tobb tejet termeljen, es talan el tudod hagyni a potlast. Azzal is probalkozhatsz, hogy tobbszor teszed mellre a babadat.

Miből gondolod, hogy azért sír utána mert éhes?
Méred a mennyiségeket?
Az én babám is mindig sírt utána, de nem az éhség miatt

Az én babám is mindig sírt utána, de nem az éhség miatt, hanem mert egyszerűen nem cumizhatott rajta tovább. Kitartó voltam, nem tettem vissza és pár hét alatt elnőtte ezt a roszz szokását.
A másik: nekem az elejétől nem ömlik egyikből sem, fejni nem is tudtam, metr csak cseppek jöttek még akkor is, amikor feszült. 2 hónapos kora óta mindkét mellemből szopik minden alkalommal a kislányom. Mindenki azt mondta, hogy így el fog apadni a tejem. Most 8 hónapos és bár főzeléket, gyümit már eszik, mellette napi 4X még szopizik, tápszer nem kell. Úgyhogy ne aggódj, nem biztos, hogy gond van a tejcsatornáiddal!
köszi szépen a megnyugtató válaszokat!
ezekszerint akkor is lehet elég a tejcsi,ha fejésnél alig jön.
a tejleadó reflexet is megfigyeltem,hogy inkább csak a babám tudja kiváltani.
mostmár arra törekszem,hogy fokozatosan a pótlást elhagyjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!