Hogyan zajlik a szoptatás a kórházban?
Szoptatas kapcsan szerintem legjobb ha felkeszulsz elore. Pl. www.lll.hu, www.szoptatasert.hu. Tudom, konyvbol nem lehet megtanulni, de azert erdemes keszulni ra.
En a budapesti MAV korhazban szultem, ott eleg vegyes volt a csecsemosnover tarsasag, volt koztuk angyal es boszorkany is, de legalabb velem volt ejjel-nappal a fiam es nem volt olyan hogy lerangattak a mellemrol mikor vegre valahara sikerult mellre tenni. Szuloszoban is szoptathattam, a szuleszno segitett, bar nem tul finoman. A noverhivot ha megnyomtam akkor mindig bejott valaki es segitett a mellre helyezesben.
Szerintem a legfontosabb szoptatas szempontjabol hogy olyan korhazat valasszatok ahol nem viszik el idore a gyereket, hanem ha akarod ejjel-nappal veled lehet, es nem tomik cukros vizzel vagy tapszerrel. A tobbibe belejosztok ha van eleg ido probalkozni. Ha bunkok is a csecsemos noverek, a szobatarsak kozott biztosan akad tobbedik gyerekes aki segitokesz.
Nekem 3. nap jott meg a tejcsi, ugy ereztem magam mint Pamela Anderson. Aztan igazi tejcsarda lettem, szerintem hatos ikreknek is eleg lett volna az elejen. Dani elso nap vegig aludt, masodik nap rendszeresen 3 orankent ebredt, de csucsoritett szajtatas helyett, harmadik napra egesz jol belejottunk, es nem is sebesedtem ki. Bar legnagyobb megdobbenesemre a szoptatas fajt az elejen.
Korhazvalasztasnal nekem fo szempont a baba volt, hogy neki jo legyen. Mert hiaba a hiper-szuper szuloszoba meg szulokad es bordasfal, mosolygo szuleszorvos, ha utana a picinek elete elso napjait tole idegen helyen kell toltenie tavol az anyukajatol, cukros vizzel teletomve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!