Mit nem ehetek az alábbiak közül, ha szoptatok és a kisbabám valamire allergiás és egy kicsit hasfájós is lett?
Egy hete iszonyatosan kipöttyösödött a kismanókám pofija (csak a pofija). Most azt találgatom, hogy mit nem ehetek, amit abban az időben ettem, amikor elkezdett pöttyösödni. Kisilabizálni kicsit hosszú idő lenne, ezért kérem a tapasztalataitokat, kinek pöttyösödött ki a babája valamelyik kajától?
méz
tojás
tej(pasztörizált, nem laktózmentes)
túró
majonéz
mustár
méz
hurka(házi)
gyümölcsteák
sajtok(penészes, nem penészes fajta)
májasok
joghurtok(nem gyümölcsös fajta)
csoki
zöldségek nyersen
zöldsaláta
lehet valamelyik hülyeségnek tűnik, de azért leírtam.
És szívesen venném, ha még kiegészítenétek, hogy megfelelően tudjam a diétát tartani.
Köszönöm
Majdnem minden anyatejes babuci kipöttyösödik, de nem ételallergiája van, hanem az anyai hormonoktól lesz ilyen pici piros és fehér pöttyökkel tele a kis arca. De pöttyös lehet még sok minden mástól is, nem feltétlenül ételtől.
Én az itt felsorolt ételekből majdnem mindből ettem. A tejet nem iszom, mert a gyermekorvos ezt külön kiemelte, hogy nem nagyon szabad. Bár ő napi egy poharat mondott, hogy még belefér. A méz nekem még gyanús, annak szerintem érdemes még utánajárni. Zöldségek közül a "K" betűsöktől kell óvakodni és a hüvelyesektől, mert puffasztanak, s hasfájást okozhatnak a picinek. Gyümölcsök közül a citromot, narancsot, grapefruitot érdemes kihagyni szintén.
Én csokit szoktam enni, de étkezésenként csak nagyon pici mennyiségben.
Olvasd el a www.lll.hu oldalán az étkezési tanácsokat.
4 hetes a kisbabám.
Elgondolkodtató ez a hormonos dolog. A gyermekorvosom rögtön fenistil cseppeket, fél normaflore/nap és valami kenceficét és diétát "rendelt" el. Gondolom ezektől gondja nem lehet. Mennyi idő alatt ürülhet ki a szervezetéből a hormonjaim?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!